Şeitan: OUG 58 privind contribuţiile din venituri profesionale nu va fi schimbată

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, marţi, înainte de prezentarea unui raport privind piaţa muncii elaborat de BNS, că OUG 58/2010 privind contribuţiile aferente veniturilor profesionale nu va fi schimbată şi că până la sfârşitul lunii septembrie va fi finalizat sistemul de plată on-line.

17 afișări
Imaginea articolului Şeitan: OUG 58 privind contribuţiile din venituri profesionale nu va fi schimbată

Şeitan: OUG 58 privind contribuţiile din venituri profesionale nu va fi schimbată (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat dacă a remarcat că la Casele de Pensii şi la Agenţiile de Ocupare sunt în continuare cozi pentru depunerea declaraţiilor, ministrul Muncii a spus că nu a văzut aceste cozi şi că situaţia este una normală.

"Nu sunt cozi. Unde aţi văzut? Sunt oameni normali care îşi depun o singură dată declaraţia. Probabil se va finaliza sistemul de plată electronică până la sfârşitul lunii septembrie", a declarat Şeitan.

Ministrul Muncii declara, în 26 august, că până la sfârşitul lunii septembrie Ministerul Comunicaţiilor va face posibilă plata on-line a contribuţiilor pentru veniturile de natură profesională prin portalul e-Romania.

Şeitan reamintea atunci că declaraţiile pentru contribuţiile aferente veniturilor de natură profesională se pot transmite prin Poştă, iar banii pot fi viraţi în conturile Agenţiilor judeţene de ocupare şi a Caselor de pensii, pentru a fi evitate cozile de la ghişee.

Ministrul preciza că termenul până la care trebuie finalizat acest lucru este 25 septembrie, el adăugând că declaraţiile nu trebuie să fie depuse lunar, acest lucru fiind necesar doar acum, iar din lunile următoare se vor face doar corecţii dacă apar schimbări.

El adăuga că penalizările se vor da din momentul în care sistemul va fi pus "pe picioare" şi va funcţiona, interesul în acest moment fiind fiind ca oamenii să vină şi să-şi achite contribuţiile.

Ministrul mai arăta că a dat o circulară prin care a cerut reprezentanţilor Casei de pensii şi Agenţiilor de ocupare să nu penalizeze persoanele care nu au reuşit să depună declaraţiile până în 25 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici