Semnal de alarmă tras de Raed Arafat: ”Acum sunt zile cruciale” / Cifrele care îi îngrijorează pe experţi după ultimele raportări

  • Potrivit calculelor există o strânsă legătură de cauzalitate între relaxarea măsurilor şi creşterea numărului de cazuri din ultimele zile.
  • Procentajul cazurilor confirmate din totalul testelor efectuate a crescut de la 2%, la 3% în ultima perioadă
4886 afișări
Imaginea articolului Semnal de alarmă tras de Raed Arafat: ”Acum sunt zile cruciale” / Cifrele care îi îngrijorează pe experţi după ultimele raportări
Raed Arafat, secretar de stat şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a prezentat situaţia epidemiologică din ultimele zile şi a tras un important semnal de alarmă.
 
Potrivit calculelor există o strânsă legătură de cauzalitate între relaxarea măsurilor şi creşterea numărului de cazuri din ultimele zile. 
 
Procentajul cazurilor confirmate din totalul testelor efectuate a crescut de la 2%, la 3% în ultima perioadă, iar Raed Arafat spune că riscul de îmbolnăvire creşte exponenţial în zilele de weekend când oamenii au tendiţa să iasă din case pentru a petrece.
 
„Acum sunt zile cruciale, pentru că vedem o creştere a numărului de cazuri. Weekendurile au devenit cu mai mare risc, oamenii se duc la cluburi, la terase. Am văzut poze, se vede clar că sunt mai mulţi oameni care nu sunt din aceeaşi familie aşezaţi la o singură masă. Îmi pare rău, dar vor fi controale în această perioadă”, a declarat Raed Arafat pentru Digi24.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici