Senatorii au decis că rezultatul la proba teoretică pentru permisul auto este valabil 12 luni

Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect de lege pentru modificarea OUG privind circulaţia pe drumurile publice, care stabileşte că rezultatul probei teoretice pentru obţinerea permisului auto este valabil timp de un an.

576 afișări
Imaginea articolului Senatorii au decis că rezultatul la proba teoretică pentru permisul auto este valabil 12 luni

Senatorii au decis că rezultatul la proba teoretică pentru permisul auto este valabil 12 luni

Iniţiativa, semnată de senatorii PDL Anca Boagiu şi Mircea Andrei, a fost votată de 78 de senatori, unul abţinându-se.

Potrivit propunerii de modificare a OUG 195/2002, rezultatul examinării la proba teoretică pentru permisul auto, finalizată prin calificativul "admis", rămâne valabil pentru o perioadă de 12 luni de la data absolvirii cursurilor şcolii.

Cei care au fost declaraţi admişi la proba teoretică şi nu se prezintă la proba practică de conducere a autovehiculului în termen de un an vor fi declaraţi respinşi, urmând să efectueze noi cursuri.

Persoanele care au fost declarate respinse la proba practică se pot reprograma la un nou examen, fără susţinerea probei teoretice, după cel puţin 30 de zile, dar nu mai târziu de un an, sub condiţia efectuării, în intervalul de 30 de zile, a unui nou curs de pregătire practică, redus la jumătate ca număr de ore.

Reprezentanţii Guvernului au formulat, atât în avizul la proiectul de lege, cât şi la dezbaterile din Senat, obiecţii faţă de iniţiativa legislativă, argumentând că cele două probe ale examenului auto sunt un tot unitar, respingerea la una din probe ducând la repetarea întregului examen. De asemenea, reprezentanţii Guvernului au afirmat că modificarea procedurii actuale pentru obţinerea permisului auto ar duce la schimbarea aplicaţiei informatice care asigură programarea şi examinarea, ceea ce implică şi cheltuieli bugetare suplimentare.

Senatul este prima Cameră sesizată cu acest proiect de lege, competenţa decizională revenind Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici