Senatul, de acord cu OUG care permite lucrări de construcţie pe litoral şi în sezonul estival

Senatul a aprobat, miercuri, OUG care permite executarea de lucrări de construcţie în staţiunile turistice de pe litoral şi în zona plajelor în perioada 15 mai-15 septembrie.

227 afișări
Imaginea articolului Senatul, de acord cu OUG care permite lucrări de construcţie pe litoral şi în sezonul estival

Senatul, de acord cu OUG care permite lucrări de construcţie pe litoral şi în sezonul estival (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Plenul Senatului a adoptat, fără amendamente, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă 21/2014 pentru modificarea Legii 597/2001 privind unele măsuri de protecţie şi autorizare a construcţiilor în zona de coastă a Mării Negre.

Senatul a dezbătut acest proiect în calitate de primă Cameră sesizată.

În 6 mai, Guvernul a adoptat o OUG prin care se elimină interdicţia temporară de construire pentru anumite categorii de lucrări, în perioada 15 mai – 15 septembrie a fiecărui an, pentru lucrările executate în cadrul unor programe şi proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile, lucrările aflate în derulare, lucrările sezoniere, lucrările care necesită intervenţie urgentă şi a lucrărilor care nu aduc atingere activităţii turistice, în staţiunile turistice de pe litoral sau în zona plajelor cu destinaţie turistică.

Executivul susţine că aceste lucrări - de pregătire, reparare, curăţare a clădirilor, de reparare a străzilor şi de dotare tehnico-edilitară - sunt necesare pentru eliminarea riscurilor privind sănătatea şi securitatea oamenilor şi vor permite o mai bună absorbţie a fondurilor europene.

Actul normativ a fost adoptat de Guvern, după ce pe 1 mai, premierul Victor Ponta a fost la Constanţa şi a inspectat lucrările la diverse obiective din Mamaia. Ponta i-a promis atunci lui Mazăre că în prima şedinţă a Executivului va fi emisă o Ordonanţă de Urgenţă care va permite autorităţilor locale să poată construi şi în sezonul estival în cazul proiectelor care sunt începute cu fonduri europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici