Senatul doreşte construirea a două copertine de protecţie la intrările Palatului Parlamentului

Senatul intenţionează construirea a două copertine de protecţie la intrările din Palatul Parlamentului, respectiv la intrarea principală a demnitarilor şi personalităţilor de rang înalt şi la cea destinată personalului.

184 afișări
Imaginea articolului Senatul doreşte construirea a două copertine de protecţie la intrările Palatului Parlamentului

Senatul doreşte construirea a două copertine de protecţie la intrările Palatul Parlamentului (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit site-ul Senatului, copertinele de protecţie vor fi realizate în scopul asigurării protecţiei şi siguranţei accesului în sediul instituţiei.

Astfel, Senatul achiziţionează servicii de proiectare în vederea stabilirii soluţiilor tehnico-economice optime de realizare a copertinelor, urmând să fie aleasă oferta la preţul cel mai scăzut.

Copertina de la intrarea principală trebuie să protejeze fluxul circulaţiei persoanelor de-a lungul scării monumentale pe distanţa dintre zona de oprire a automobilelor şi uşa principală de acces, să preia diferenţele de nivel, ţinând cont de podestele scării monumentale, se menţionează în caietul de sarcini.

Cele două copertine trebuie să poată prelua, pe o porţiune de lungime limitată de lângă intrare, şocul unor eventuale căderi de fragmente de piatră naturală desprinse din elemente ale faţadei frontonului, să asigure pătrunderea luminii naturale prin partea superioară şi să se integreze, din punct de vedere al configuraţiei, în contextul plasticii arhitecturale generale a clădirii Palatului Parlamentului.

Intrarea personalului prezintă tendinţa de desprindere şi cădere a unor fragmente de piatră naturală, fapt ce creează condiţii favorabile de producere de accidente cu consecinţe imprevizibile, se mai menţionează în document.

Operatorii economici interesaţi au posibilitatea de a transmite o ofertă pentru serviciile solicitate până la data de 8 iulie 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici