Senatul României a decis: Curtea şcolii trebuie să se deschidă pentru sport

Ca urmare a unui proiect legislativ adoptat miercuri, 28 septembrie, în Senat, copiii vor avea acces gratuit la terenul de sport din curtea şcolii, în afara orelor de curs.

1397 afișări
Imaginea articolului Senatul României a decis: Curtea şcolii trebuie să se deschidă pentru sport

Senatul României a decis: Curtea şcolii trebuie să se deschidă pentru sport

În raportul întocmit de comisia de specialitate şi adoptat miercuri se arată că proiectul pentru completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69 din 9 mai 2000 reglementează problema accesului la o resursă pentru sport neutilizată în afara orarului şcolar şi care are avantajul de a se afla în vecinătatea zonelor rezidenţiale.

Astfel, va fi permis accesul gratuit pe terenurile de sport ale unităţilor de învăţământ care fac parte din domeniul public al comunelor, oraşelor şi municipiilor tuturor copiilor, aşa cum sunt definiţi în Legea 272/2004, precum şi tinerilor cu vârsta de peste 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.

Federaţia Română de Fotbal a publicat un comunicat în care salută decizia, „una care va avea un impact important asupra numărului de practicanţi de fotbal în România, contribuind la dezvoltarea fotbalului de bază.”

Totodată, FRF menţionează că acesta este unul dintre subiectele ce s-a aflat tot timpul pe lista discuţiilor de fiecare dată când a existat o întâlnire între reprezentaţii FRF şi cei ai Parlamentului României.

Legea se află acum pe masa Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz. Dacă va trece şi va fi publicată în Monitorul Oficial, în termen de 90 de zile toate unităţile de învăţământ sunt obligate să introducă regulamentele de funcţionare, prevederi legate de acces şi de modul de utilizare al curţilor şi terenurilor de sport aflate în folosinţa acestora, precum şi orarul de acces, după orele de program, în zilele libere şi în timpul vacanţelor şcolare şi le vor afişa la exterior într-un loc vizibil, precum şi pe pagina de internet, acolo unde este cazul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici