Şerban Huidu a părăsit spitalul din Braşov, fiind preluat de o maşină privată

Realizatorul TV Şerban Huidu a părăsit, luni după-amiază, Spitalul Judeţean Braşov, plecând cu o maşină privată, fără a fi văzut de jurnalişti, au declarat surse medicale.

1510 afișări
Imaginea articolului Şerban Huidu a părăsit spitalul din Braşov, fiind preluat de o maşină privată

Şerban Huidu (Imagine: Bogdan Dinca/Mediafax Foto)

Conform surselor citate, Huidu a plecat din spital înaintea soţiei sale, care a fost preluată de o ambulanţă privată pentru transferul în Capitală în jurul orei 14.40.

Astfel, Şerban Huidu a plecat singur din spital, fără a fi văzut de jurnalişti, fiind aşteptat de o maşină privată, afirmă sursele medicale.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Braşov, Adrian Albotă, a spus că starea de sănătate a lui Şerban Huidu "nu necesita în mod obligatoriu" transportul cu o ambulanţă, alegerea unei ambulanţe pentru transportul în Capitală rămânând la latitudinea realizatorului TV.

Albotă a mai spus că Huidu ar urma să meargă la Spitalul Universitar din Capitală.

Directorul medical al unităţii medicale a mai spus că în cazul soţiei lui Huidu şi al bonei copiilor acestora este obligatoriu transferul cu un echipaj medical.

La ora transmiterii acestei ştiri, la Spitalul Judeţean Braşov mai este internată doar bona copiilor lui Huidu, care are un traumatism cranio-cerebral, o contuzie la coloana cervicală, o contuzie toracică şi un traumatism la genunchi. Aceasta urmează să fie preluată, pentru a fi adusă la Spitalul Universitar, de o maşină a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Braşov.

Cristina Huidu a fost preluată de la Spitalul Judeţean Braşov de o ambulanţă privată, care o va transporta la Spitalul Universitar din Capitală, ea fiind adusă la salvare într-un cărucior. Soţia realizatorului TV avea atele la una dintre mâini şi la un picior.

Transferul soţilor Huidu şi al bonei copiilor acestora de la Spitalul Judeţean din Braşov la Bucureşti se face exclusiv la solicitarea acestora, directorul medical al unităţii braşovene, Adrian Albotă, spunând că "este dreptul pacientului să aleagă unitatea spitalicească unde vrea să fie tratat".

"Pacienţii nu sunt în pericol, dar e dreptul acestora să aleagă unitatea spitalicească unde vor să fie trataţi. Ei au solicitat transferul la Spitalul Universitar din Bucureşti", a spus Albotă.

El a precizat că toţi cei trei pacienţi sunt în stare bună, nefiindu-le pusă viaţa în pericol, însă transferul lor la Spitalul Univeristar din Bucureşti nu putea fi refuzat.

Medicul a mai afirmat că a stat de vorbă cu Şerban Huidu, care i-a spus că îi pare rău şi că se simte vinovat. El a precizat că soţia lui Huidu este într-o stare psihică mai bună decât realizatorul TV.

Conducerea Spitalului Judeţean Braşov a susţinut, luni după-amiază, prima conferinţă de presă de la internarea lui Şerban Huidu în această unitate medicală, în urma accidentului pe care realizatorul TV l-a provocat duminică la prânz.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Braşov a spus că realizatorul TV are un traumatism cranian minor, grad I, şi o contuzie toracică, însă starea sa este bună, precizând însă că starea psihică a acestuia este "mai dificilă".

"Este un om şocat care se simte vinovat", a precizat medicul.

El a mai spus că soţia lui Huidu a suferit, de asemenea, o contuzie toracică şi există suspiciunea unei fracturi la mână, însă şi starea acesteia este bună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici