Sesiunea de iarnă pentru studenţii Universităţii Bucureşti, între 17 ianuarie şi 7 februarie

Studenţii Universităţii din Bucureşti susţin examenele din sesiunea de iarnă în perioada 17 ianuarie-7 februarie, iar sesiunea de licenţă şi disertaţie va fi organizată în perioada 17 ianuarie-20 februarie, informează instituţia.

618 afișări
Imaginea articolului Sesiunea de iarnă pentru studenţii Universităţii Bucureşti, între 17 ianuarie şi 7 februarie

Sesiunea de iarnă pentru studenţii Universităţii Bucureşti, între 17 ianuarie şi 7 februarie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, sesiunea de iarnă începe în 17 ianuarie şi durează până în 7 februarie 2010 pentru studenţii Universităţii din Bucureşti.

Cei 38.142 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi înscrişi la cele trei cicluri de studii vor susţine, la finalul primului semestru, probe scrise, orale sau de laborator etc. Pentru fiecare disciplină prevăzută în planul de învăţământ, care se încheie cu notă (obţinută la examen, verificare, proiect, practică etc.) se atribuie un număr de credite.

Ziua şi ora susţinerii examenelor, pentru toate formele de învăţământ, se stabilesc de către decanatele facultăţilor, la propunerea cadrului didactic titular şi cu acordul grupelor de studenţi.

Programul se stabileşte pe grupe şi se aduce la cunoştinţa studenţilor prin afişare cu cel puţin două săptămâni înaintea începerii sesiunii de examene. Studentul care nu se prezintă la examen (absent) sau care obține o notă mai mică de 5 este considerat restanțier.

În perioada 17 ianuarie - 20 februarie 2010, facultăţile Universităţii din Bucureşti organizează sesiunea de licenţă şi disertaţie, care permite finalizarea studiilor de licenţă sau de master pentru toţi cei care nu au participat la sesiunea organizată în luna iunie. Evaluarea are ca scop evidenţierea capacităţii absolvenţilor de integrare a cunoştinţelor obţinute pe parcursul facultăţii şi de adaptare a acestora la procesul cognitiv din domeniul respectiv.

Examenul de licenţă/diplomă constă din una - două probe în funcţie de hotărârea consiliului facultăţii: evaluarea cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate (probă scrisă) şi /sau prezentarea şi susţinerea lucrării de licenţă / proiectului de diplomă, fiind promovat cu o medie de cel puţin 6 (şase).

Un examen nepromovat sau o probă nepromovată, după caz, se poate repeta într-o sesiune ulterioară, cu suportarea de către candidat a cheltuielilor aferente, în conformitate cu taxele stabilite de Senatul Universităţii din Bucureşti..

Examenul de disertaţie constă în prezentarea şi susţinerea lucrării de disertaţi, nota de promovare fiind de minimum 6 (şase). Înscrierea absolvenţilor la examenele de licenţă/disertaţie se face cu 15 zile înainte de începerea sesiunii, potrivit Universităţii Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici