Sfânta Lumină a ajuns la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim

  • Ceremonia a fost condusă de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului.
  • 2.500 de credincioşi au participat la eveniment, anunţă basilica.ro.
594 afișări
Imaginea articolului Sfânta Lumină a ajuns la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim

Sfânta Lumină a ajuns la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim

Sfânta Lumină a ajuns sâmbătă, la ora 13.55, la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Ceremonia a fost condusă de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului. Au participat doar 2.500 de credincioşi, ca urmare a restricţiilor impuse din cauza pandemiei.

Sâmbătă seara, Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în România, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

Sfânta Lumină va fi oferită delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române, la Aeroportul Internaţional „Otopeni”. Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii.

Ceremonia este un eveniment de maximă importanţă pentru Biserica Ortodoxă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici