Sfatul lui Emil Boc: Oamenii să folosească măşti sau eşarfe în autobuze

  • Boc recomandă locuitorilor din Cluj-Napoca să îşi acopere nasul şi gura cu măşti sau eşarfe la urcarea în autobuze
  • Transportul în comun a fost redus la 65% pentru descurajarea oamenilor.
  • Emil Boc a declarat, miercuri, în prima conferinţă de presă ţinută online, că gradul de încărcare al autobuzelor a fost între 15-40%.
337 afișări
Imaginea articolului Sfatul lui Emil Boc: Oamenii să folosească măşti sau eşarfe în autobuze

Sfatul lui Emil Boc: Oamenii să folosească măşti sau eşarfe în autobuze

„Am redus capacitatea transportului în comun la 65% pentru a limita plecările clujenilor în oraş, în special a persoanelor vârstnice, şi a nu încuraja folosirea lui. Gradul de încărcare al autobuzelor a fost miercuri între 15-40%, ceea ce înseamnă că seniorii Cetăţii au înţeles nevoia de a limita deplasările. Recomand clujenilor să nu utilizeze transportul în comun în această perioadă decât dacă este absolut necesar, dar dacă o fac să folosească o mască sau o eşarfă la urcarea în autobuze, troleibuze sau tramvaie pentru acoperirea nasului şi a gurii. Am văzut acest model la la Praga. (...) De asemenea, recomand clujenilor să evite programările la medic în această perioadă dacă nu sunt absolut necesare”, a spus Boc.

Acesta a cerut clujenilor să trateze cu maximă seriozitate măsurile severe cuprinse în decretul privind instaurarea stării de urgenţă şi a făcut un apel direct către toţi locuitorii municipiului să stea acasă.

„Dragi clujeni, faceţi tot ceea vă stă în putinţă şi staţi acasă. Mă adresez în mod special persoanelor peste 65 – 70 de ani să se rezume doar la strictul necesar pentru a ieşi afară şi să rămână acasă. Ajutaţi-ne ca să vă putem ajuta”, a subliniat Emil Boc.

Prmarul Clujului a precizat că un impact al crizei coronaviruslui va avea consecinţe şi din punctul de vedere al bugetului local, în condiţiile în care vor fi agenţi economici care îşi vor suspenda sau închide activitatea.

„Evident că nu vor fi încasările necesare la bugetul local dar am făcut o prioritizare a cheltuielilor publice pentru asigurarea, în regim de urgenţă, a activităţilor oraşului, de la salubritate, funcţionarea serviciilor şi a asistenţei sociale. În momentul de faţă, nu se pune problema suspendării unor contracte privind lucrări de investiţii din cauza crizei coronavirusului”, a conchis Boc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici