Şi când moare, uleiul are valoare / Uleiul colectat este prelucrat pentru a ajunge în industria de biocombustibil

  • Un lanţ de hypermarketuri a lansat în octombrie o campanie de colectat ulei folosit
  • Uleiul colectat este prelucrat pentru a ajunge în industria de biocombustibil
  • Un litru de ulei uzat aruncat în natură poluează un milion de litri de apă
  • Anual românii consumă aproape 300 de milioane de litri de ulei
476 afișări

Un lanţ de hypermaketuri din România a lansat în octombrie anul trecut o campanie de colectare a uleiului folosit, iar până acum s-au strâns peste 64 de mii de litri în cele 33 de magazine. În funcţie de cantitatea adusă, oamenii pot primi apă sau detergent de vase. Înainte de a fi colectat, uleiul trebuie filtrat de resturile alimentare, lăsat la răcit şi pus în sticle de plastic.

Românii consumă anual aproape 300 de milioane de litri de ulei, conform datelor Institului Naţional de Statistică, iar cea mai mare cantitate ajunge în natură.

”Într-o sticlă de plastic şi îl trimitem fie la ţară la părinţii soţului, dar în principiu nu îl aruncăm, asta e ceea ce e important să ştiţi”, Îl aruncăm la canalizare.” sau ”Îl arucăm la WC”, sunt câteva dintre răspunsurile gospodinelor.

”Este colectat de către un colector autorizat, iar apoi acesta merge către prelucrare la Oradea şi ulterior se transferă către alte ţări din Uniunea Europeană, cu precădere în Austria, unde va ajunge în industria de biocombustibil”, spune Corina Dospinoiu, manager proiect campanie de colectare a uleiului uzat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici