Video Şi TU trebuie să fii responsabil când ieşi la terasă, spun proprietarii restaurantelor

  • Patronii de restaurante atrag atenţia că şi clienţii sunt responsabili de respectarea măsurilor în criză
  • Relaxată la terasă, Sofia spune că nu mai respectă regulile pentru că se simte în siguranţă
  • În ultimele două luni, patronii de restaurant au pierdut 1 miliard de euro din încasări
  • Potrivit HORA, 5.000 de restaurante nu se vor mai putea redeschide din cauza crizei
946 afișări

Sofia a ieşit duminică să se relaxeze cu prietenii la o terasă de lux din Capitală. Convinsă că virusul nu rezistă căldurii, Sofia spune că se simte în siguranţă şi nu crede că se poate îmbolnăvi dacă este cald afară.

„Eu mă simt destul de safe şi, ca să fiu sinceră, nu prea le respect. De două luni nu le respect, pentru că mi se pare că nu există acest virus atât timp cât este cald afară”, mărturiseşte ea. 

„Majoritatea prietenilor mei nu respectă şi nici oamenii pe care îi văd în jurul meu la terase, ceea ce mă sperie şi mă face să fiu mai precaut. Cred că este foarte important ca toţi să respectăm. Altfel vom intra iar în casă”, este părerea lui Ionuţ, un alt client al unei terase. 

Prea multă relaxare, ar spune patronii de restaurante.

Într-o scrisoare adresată premierul Orban, patronii de restaurant atrag atenţia că toţi clienţii au responsabilitatea de a respecta regulile de prevenţie în criză, iar pedepsele nu pot fi îndreptate doar către operatorii din HoReCa.

„Dacă ne uităm acum în spate, nimeni nu are nici mască, nici mănuşi. Noi îi rugăm de fiecare dată să îşi pună mască, mulţi dintre ei nu au. Dacă noi încercăm să îi protejăm, îi rugăm şi pe ei să ne protejeze şi ei pe noi”, solicită Radu Dumitrescu, antreprenor HoReCa.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici