Sibiu: 1.000 de persoane, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota

Aproximativ o mie de persoane au participat, vineri seară, în centrul Sibiului, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au reuşit să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale şi le-au cerut românilor de pretudindeni să iasă la vot şi ”să îşi aleagă viitorul".

626 afișări
Imaginea articolului Sibiu: 1.000 de persoane, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota

Sibiu: 1.000 de persoane, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota

Oamenii s-au strâns, vineri seară, în Piaţa Mare din centrul Sibiului, iar unii dintre ei au avut steaguri tricolore, dar şi pancarte cu mesaje de susţinere pentru românii din afara ţării şi cu îndemnuri la vot.

După o perioadă petrecută în piaţa centrală a oraşului, manifestanţii au pornit în marş pe bulevardul pietonal din zona centrală.

Organizatorul manifestării, Dorin Beu, spune că ideea de a strânge oamenii în centrul oraşului i-a venit după ce a văzut acţiuni similare în alte zone din ţară şi străinătate, convocarea la miting făcându-se, în principal, pe reţelele de socializare.

"Decizia de a organiza această manifestare a fost spontană. Eram într-o seară pe reţelele de socializare şi am zis că dacă nu vrea nimeni să facă nimic am decis să fac eu ceva. Odată ce am pornit pe acest drum, n-am mai putut să dau înapoi. Esenţa mesajului este că toţi românii sunt obligaţi, într-un fel, să voteze pentru că-şi aleg viitorul, iar ceea ce se întâmplă în afara ţării nu este corect şi îi susţinem pe cei din diaspora", a spus Dorin Beu.

Participanţii la miting au purtat pancarte şi au scandat "Diaspora, nu uita, Sibiul e de partea ta", "Yes, votăm" şi "Cine nu votează, ţara trădează".

Manifestaţia a fost autorizată să se desfăşoare între orele 18.00 şi 20.00, mai multe echipaje ale jandarmilor fiind în zonă, însă fără a se înregistra incidente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici