Sibiu ar putea intra în carantină de mâine. Ion Cristoiu: Acolo cred că sunt infectate şi pisicile

  • În municipiul Sibiu, conform unui comunicat de miercuri al prefecturii, numărul de cazuri confirmate în ultimele 14 zile este de 1915, iar rata de infectare este de 11,18 la mia de locuitori
  • Direcţia de Sănătate Publică Sibiu a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică spre avizare propuneri de carantină şi o serie de măsuri suplimentare pentru Municipiul Sibiu, Şelimbăr, Cisnădie şi Tălmaciu.
  • Ion Cristoiu: Sibiul e infectat. Cred că sunt infectate şi pisicile. Ăia nu au curaj să declare carantină pentru că trebuie să se ducă acum, la sfârşitul săptâmânii, Klaus Iohannis. Păi, cum să se ducă dacă Sibiul e în carantină?
13225 afișări
Imaginea articolului Sibiu ar putea intra în carantină de mâine. Ion Cristoiu: Acolo cred că sunt infectate şi pisicile

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că, deşi în Sibiu rata de infectare cu noul coronavirus este mare, autorităţile locale evită să carantineze oraşul deoarece în aceste condiţii preşedintele Iohannis nu ar mai putea merge acasă la sfârşitul săptămânii. O decizie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de urgenţă privind carantinarea oraşului ar putea fi luată mâine în prezenţa lui Raed Arafat.

“Sibiul e infectat. Cred că sunt infectate şi pisicile. Ăia nu au curaj să declare carantină pentru că trebuie să se ducă acum, la sfârşitul săptâmânii, Klaus Iohannis. Păi cum să se ducă dacă Sibiul e în carantină, nu e voie să intre şi nici să iasă. Şi atunci începe o chestier româneasc㪠aoleu, ce facem? S-ar putea ca el în generozitatea lui, să zică, bă, nu declaraţi. Dar a ajuns România, în 2020, după 30 de ani după ce l-am împuşcat pe ăla la Târgovişte să fim mai rău ca pe vreme lui Ceauşescu? Adică autorităţile de la Sibiu, vai de mine, cum să facem carantină? Şi unde se duce Şefu? Şeful cel mare, patronul”, a afirmat publicistul la rubrica Jurnalul meu video, de pe cristoiublog.ro

Miercuri, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat pentru judeţul Sibiu 362 de noi cazuri, rata de infectare ajungând la 7,19, numărul total de cazuri confirmate fiind în prezent de 8686. Astfel, judeţul Sibiu este primul din ţară în care rata de infectare depăşeşte 7%.

În municipiul Sibiu, conform unui comunicat al  prefecturii de miercuri, numărul de cazuri confirmate în ultimele 14 zile este de 1915, iar rata de infectare este de 11,18 la mia de locuitori.

În aceste condiţii, Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, întrunit miercuri, a decis să transmită Institutului Naţional de Sănătate Publică spre avizare propuneri de carantină şi o serie de măsuri suplimentare pentru Municipiul Sibiu, Şelimbăr, Cisnădie şi Tălmaciu.

„De asemenea în cadrul şedinţei s-a discutat despre necesitatea implicării serviciilor private de ambulanţă în operaţiunile de recoltare probe în vederea efectuării testării SARS CoV-2, de transfer între spitale şi externare a pacienţilor confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2. În acest sens, s-a stabilit transmiterea unei solicitări către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru analizarea posibilităţii decontării acestor servicii.

Direcţia de Sănătate Publică a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică spre avizare propuneri de carantină şi o serie de măsuri suplimentare pentru Municipiul Sibiu, Şelimbăr, Cisnădie şi Tălmaciu.

În cursul zilei de vineri, 13 noiembrie a.c. va avea loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu în cadrul căreia se va analiza situaţia epidemiologică şi conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Toate aceste se vor face în prezenţa comandatului acţiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat”, se mai arată în comunicatul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici