Sibiu: Copil de zece ani, ucis de un tir, pe trecerea de pietoni

Un copil în vârstă de zece ani din municipiul Sibiu a murit, marţi după-amiază, după ce a fost lovit, pe o trecere de pietoni, de un TIR al cărui şofer a trecut pe culoarea roşie a semaforului, acesta declarând că nu a văzut copilul.

619 afișări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, inspectorul Luciana Balteş, un copil de zece ani din municipiul Sibiu a fost lovit, marţi după-amiază, de un TIR, pe o trecere de pietoni aflată la intrarea în municipiu dinspre Sebeş.

Conform martorilor, copilul, care avea o bicicletă, a aşteptat pe trotuar până când semaforul a arătat culoarea verde, s-a urcat pe bicicletă şi a încercat să traverseze, fără a fi atent la TIR-ul intrat deja în intersecţie.

"Eram pe trotuar. Copilul era lângă mine şi aşteptam să se facă verde la semafor. Când s-a făcut verde, copilul a dat să plece, să treacă strada. Şoferul de TIR s-a asigurat în partea stângă să vadă dacă vine vreo maşină şi a dat să plece. Nu s-a mai uitat în dreapta să vadă dacă este cineva sau nu. Deja copilul a trecut, i-am făcut semn să oprească, dar nu a mai observat", a declarat corespondentului MEDIAFAX Paul Niţă, unul dintre martorii accidentului.

În urma impactului, copilul a murit pe loc.

Şoferul TIR-ului susţine că a trecut pe culoarea verde a semaforului şi că nu a văzut copilul sau bicicleta.

Poliţiştii au început o anchetă şi au stabilit că şoferul maşinii de mare tonaj a trecut pe culoarea roşie a semaforului.

"Din primele cercetări, conducătorul autotrenului s-a angajat în efectuarea virajului la dreapta, se pare că nu a respectat semnificaţia semaforului care era pe culoarea roşie. Între timp, semaforul pentru pietoni s-a făcut verde, iar minorul s-a urcat pe bicicletă, moment în care a fost acroşat şi târât sub autotren", a declarat comisarul şef Narcis Voinea, şeful Biroului Drumuri Naţionale Sibiu.

O mătuşă a copilului, îngrijorată că acesta nu ajungea acasă, a sunat pe telefonul lui mobil, dar i-au răspuns poliţiştii care au anunţat-o de producerea accidentului.

Şoferul autotrenului a rămas fără permis de conducere şi va fi cercetat pentru ucidere din culpă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici