Sibiu: Doi cehi surprinşi de furtună în Făgăraş, recuperaţi de salvamontişti. Fata, rănită la genunchi

Doi turişti cehi, un băiat şi o fată, care au fost surprinşi de o furtună în apropierea Vârfului Negoiu, din Munţii Făgăraş, au fost recuperaţi de către salvamontiştii din Sibiu, în noaptea de joi spre vineri, fata, în vârstă de 25 de ani, fiind transportată la spital cu un traumatism la genunchi.

229 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Doi cehi surprinşi de furtună în Făgăraş, recuperaţi de salvamontişti. Fata, rănită la genunchi

Sibiu:Doi cehi surprinşi de furtună în Făgăraş, recuperaţi de salvamontişti; fata,rănită la genunchi (Imagine: Facebook)

Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că joi seară, serviciul pe care îl conduce a primit un apel pe numărul de urgenţă 112 de la doi tineri cehi, un băiat şi o fată, care au spus că se află în apropierea Vârfului Negoiu şi că au fost surprinşi de o furtună şi de ceaţă, astfel că s-au rătăcit, deşi erau pe un traseu marcat.

"Noi le-am dat indicaţiile, le-am spus ce să facă pentru a coborî, însă ei au făcut invers şi au urcat, rămânând blocaţi într-o zonă de creastă. Acolo au fost găsiţi de către doi turişti braşoveni, care au stat cu ei şi i-au încurajat, până la sosirea unei patrule Salvamont de la Nehoiu, fata fiind accidentată la genunchiul stâng. Cei doi turişti au intrat în panică şi din cauza vremii rele, cu ceaţă, fulgere şi ploaie torenţială", a explicat David.

Potrivit sursei citate, salvatorii montani au ajuns la turişti în jurul orei 21.00, aceştia fiind recuperaţi şi transportaţi la Spitalul Judeţean din Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici