Sibiu: Explozie la o casă din Dumbrăveni din cauza unei acumulări de gaz. Un bărbat a fost rănit, el fiind în stare gravă

Un bărbat a fost rănit, duminică după-amiază, în urma unei explozii produse la o casă din oraşul Dumbrăveni, judeţul Sibiu, din cauza unei acumulări de gaz, după deflagraţie locuinţa prăbuşindu-se parţial. Cauza probabilă a exploziei este o acumulare de gaze la instalaţia interioară, în urma unei intervenţii neautorizate făcute de proprietar.

386 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Explozie la o casă din Dumbrăveni din cauza unei acumulări de gaz. Un bărbat a fost rănit, el fiind în stare gravă

Sibiu: Explozie la o casă din Dumbrăveni din cauza unei acumulări de gaz, un bărbat fiind rănit (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Potrivit unui comunicat al E.On Gaz Distribuţie, în urma investigaţiilor făcute de echipa trimisă la locul exploziei a reieşit că proprietarul casei ar fi făcut o intervenţie neautorizată la instalaţia de gaz, ceea ce a provocat scurgeri şi acumulări de gaze în locuinţă.

"Dispeceratul E.ON Gaz Distribuţie a fost anunţat de producerea unei explozii în imobilul cu numărul 36, situat pe strada M. Kogălniceanu, din localitatea Dumbrăveni, judeţul Sibiu. Echipele de intervenţie ale E.ON Gaz Distribuţie s-au deplasat de urgenţă la faţa locului şi au sistat alimentarea cu gaze naturale a imobilului. Potrivit primelor investigaţii efectuate de către echipa de cercetare abilitată, cauza cea mai probabilă a exploziei este acumularea de gaze de la instalaţia interioară de gaz, urmare a unei intervenţii neautorizate făcute de proprietar la această instalaţie", se arată în comunicatul E.On Gaz Distribuţie.

Potrivit sursei citate, echipa abilitată continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele care au generat acumularea de gaze naturale în imobil.

O explozie a avut loc, duminică după-amiază, din cauza unei acumulări de gaz, la o casă din oraşul Dumbrăveni, iar în urma deflagraţiei locuinţa s-a prăbuşit parţial.

"A avut loc o explozie la o casă, fără a fi urmată de incendiu. Este vorba de o acumulare de gaz, în Dumbrăveni, strada Mihail Kogălniceanu. Un bărbat cu vârsta de aproximativ 60 de ani a fost rănit. El este conştient. Casa s-a prăbuşit parţial", declara Silviu Albişor.

Bărbatul rănit a fost transportat la Spitalul Municipal Mediaş, unde a fost stabilizat. Bărbatul de 60 de ani se află în stare gravă, având arsuri de gradele II şi III pe circa 70 la sută din suprafaţa copului, şi urmează să fie transportat la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Directorului Spitalului Municipal Mediaş, Bogdan Burghelea, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul de 60 de ani a fost intubat, stabilizat la ATI Mediaş şi urmează să fie solicitat un echipaj SMURD pentru a-l transporta la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

"Pacientul este la ATI Mediaş, intubat. A fost stabilizat şi urmează să luăm legătura cu SMURD-ul pentru a transporta pacientul la Spitalul de Arşi din Bucureşti, starea sa fiind gravă, având arsuri de gradele II şi III pe circa 60-70 la sută din suprafaţa corpului. Protocolul de urmat este acesta: de a fi transportat de urgenţă la Bucureşti. În cazul în care nu se va putea ajunge la Bucureşti, pacientul va fi transportat la Mureş", a declarat dr. Bogdan Burghelea.

Casa unde a avut loc deflagraţia, pe strada Mihail Kogălniceanu din Dumbrăveni, a fost izolată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Silviu Albişor, spunând că nu mai sunt probleme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici