Sibiu: Moment de reculegere pentru victimele din Colectiv şi Paris, în deschiderea Târgului de Crăciun

Câteva mii de persoane au participat, vineri seară, la deschiderea celei de-a noua ediţii a Târgului de Crăciun de la Sibiu, ţinând un moment de reculegere pentru victimele incendiului din clubul Colectiv, dar şi pentru morţii în atentatele de la Paris şi Mali.

861 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Moment de reculegere pentru victimele din Colectiv şi Paris, în deschiderea Târgului de Crăciun

Sibiu: Moment de reculegere pentru victimele din Colectiv şi Paris, în deschiderea Târgului de Crăciun (Imagine: Facebook)

Oamenii s-au strâns, vineri seară, în Piaţa Mare din Sibiu, pentru a participa la deschiderea celei de-a noua ediţii a Târgului de Crăciun, ocazie cu care a fost aprins şi iluminatul festiv de sărbători în oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Înainte de a deschide oficial târgul şi de a apăsa butonul care porneşte iluminatul de sărbători, primarul interimar Astrid Fodor le-a cerut celor prezenţi să ţină un moment de reculegere pentru victimele incendiului din clubul Colectiv din Bucureşti, dar şi pentru persoanele care şi-au pierdut viaţa în atentatele din Paris şi Mali.

"Este pentru a doua oară când deschidem împreună Târgul de Crăciun, de data aceasta într-o atmosferă mai puţin euforică decât anul trecut, din cauza evenimentelor tragice care au avut loc la Bucureşti, Paris şi la Mali", le-a spus Astrid Fodor sibienilor prezenţi în piaţă.

După momentul de reculegere, primarul interimar al municipiului Sibiu a aprins iluminatul festiv de sărbători, participanţii aplaudând îndelung valul de lumină care a invadat piaţa.

Deschiderea Târgului de Crăciun a continuat cu un concert de muzică gospel, la care au participat mai mulţi artişti.

Potrivit organizatorilor, Târgulu de Crăciun are loc în perioada 20 noiembrie 2015 - 3 ianuarie 2016.

La ediţia 2015 a târgului participă 70 de expozanţi veniţi din 22 judeţe din ţară şi chiar şi din străinătate. Aceştia îşi prezintă produsele în căsuţe de lemn, special amenajate în Piaţa Mare, unde a fost împodobit şi un brad de aproape 20 de metri înălţime.

Târgul de Crăciun de la Sibiu este un proiect cultural iniţiat de Biroul Ataşatului Social al Ambasadei Austriei în România, în parteneriat cu municipalitatea sibiană.

Prima ediţie a târgului s-a desfăşurat în anul 2007, când oraşul Sibiu a fost Capitală Culturală Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici