Sibiu: Pui de urs, găsit în pivniţa unei case. Animalul va fi dus în rezervaţia de la Zărneşti

Un pui de urs, găsit în pivniţa unei case din municipiul Sibiu, a fost dus la Grădina Zoologică pentru evaluarea stării de sănătate, iar echipele de intervenţie au stabilit că nu mai există un al doilea pui de urs în libertate pe străzile din oraş, aşa cum s-a crezut iniţial.

883 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Pui de urs, găsit în pivniţa unei case. Animalul va fi dus în rezervaţia de la Zărneşti

Sibiu: Pui de urs, găsit în pivniţa unei case (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

UPDATE 17:40 - Puiul de urs găsit în pivniţa unei case din Sibiu va fi dus în rezervaţia de la Zărneşti

Puiul de urs găsit, luni, în pivniţa unei case din municipiul Sibiu şi apoi tranchilizat şi transportat la Grădina Zoologică va fi dus la Rezervaţia de urşi "Libearty" de la Zărneşti.

Reprezentanţii Directiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sibiu au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că puiul de urs care a fost prins în municipiul Sibiu la finalul unei operaţiuni de mai multe ore şi apoi a fost dus la Grădina Zoologică pentru evaluarea stării de sănătate va ajunge la Asociaţia "Milioane de prieteni" din judeţul Braşov.

"Noi am pus asociaţia respectivă în legătură cu Grădina Zoologică din Sibiu, iar animalul va merge acolo pentru că există condiţiile necesare creşterii sale", au precizat reprezentanţii DSVSA Sibiu.

Potrivit site-ului oficial al Asociatiei "Milioane de prieteni", aceasta deţine, la Zărneşti, o rezervatie de urşi denumită "Libearty", care se întinde pe 69 de hectare de teren.

"Sanctuarul «Libearty» este căminul a 71 de urşi bruni europeni şi un urs negru asiatic, toţi fiind salvaţi din captivitate, unde au trăit o viaţă mizerabilă şi au fost abuzaţi", se arată pe site-ul asociaţiei.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, a precizat că puiul de urs nu poate rămâne în Grădina Zoologică Sibiu din subordinea municipalităţii, aici existând deja două exemplare de urs.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Sabău, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că a fost confirmată prezenţa unui singur pui de urs în municipiul Sibiu, cel care a fost găsit în pivniţa unei case de pe strada Moara de Scoarţă din apropierea gării din oraş.

Puiul de urs s-a ascuns în pivniţa care avea mai multe încăperi întunecate, iar pentru a fi găsit şi tranchilizat a fost folosit un câine. Astfel, câinele a adus puiul de urs în bătaia puştii cu tranchilizant, iar medicul veterinar de la Grădina Zoologică din Sibiu a tras două doze.

Puiul de urs a fost apoi scos din pivniţă şi transportat la Grădina Zoologică.

"Puiul de urs a fost capturat după ce a fost adormit cu tranchilizante. Acesta a fost transportat la Grădina Zoologică Sibiu unde va fi ţinut câteva zile în izolare pentru evaluarea stării sale de sănătate", a declarat corespondentului MEDIAFAX, Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, în administrarea căreia se află Grădina Zoologică din oraş.

Potrivit medicului veterinar care a tranchilizat puiul de urs, acesta are circa şapte - opt luni şi aproximativ 40 de kilograme.

Localnicii din zona unde s-a refugiat puiul de urs au povestit cum au văzut animalul fugind.

"L-am văzut azi dimineaţă (luni dimineaţă - n.r.), eram pe strada Ana Ipătescu şi am auzit goarna de la Poliţie. Ursuleţul alerga în faţa maşinii de Poliţie locală. A intrat aici în beci la subsol", a declarat un localnic.

Proprietarii locuinţei în care s-a ascuns animalul s-au declarat mulţumiţi că incidentul s-a încheiat cu bine.

Până la ora transmiterii acestei ştiri nu s-a stabilit cu exactitate de unde a venit ursuleţul în oraş, cel mai probabil animalul fiind dintr-o pădure apropiată şi rătăcindu-se.

Reprezentanţii ISU Sibiu anunţau, luni dimineaţă, că doi pui de urs au fost văzuţi în municipiul Sibiu.

"Doi pui de urs au fost văzuţi în municipiul Sibiu, unul pe strada Abatorului (n.r. - în apropierea gării), al doilea în zona podului spre cartierul Vasile Aron", declara purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Bianca Săbău.

Astfel, mai multe echipe de intervenţie au plecat în căutarea animalelor.

Ulterior, Săbău preciza că prezenţa celui de-al doilea pui de urs nu a fost confirmată, la numărul de urgenţă 112 fiind înregistrate mai multe apeluri de la localnici din diferite zone ale oraşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici