Sicriul cu trupul lui Torok Zsolt, depus lângă două obiecte de suflet din timpul vieţii sale. Când va fi înmormântat alpinistul

Sicriul cu trupul alpinistului Zsolt Torok, care a fost găsit mort în Munţii Făgăraş, a fost depus în holul principal al Teatrului de Stat din Arad. Slujba de înmormântare va avea loc marţi.

3495 afișări
Imaginea articolului Sicriul cu trupul lui Torok Zsolt, depus lângă două obiecte de suflet din timpul vieţii sale. Când va fi înmormântat alpinistul

Sicriul cu trupul lui Torok Zsolt, depus la Teatrul de Stat din Arad. Alpinistul, înmormântat marţi

Primarul oraşului Arad, Călin Bibarţ, a declarat, luni dimineaţă, corespondentului MEDIAFAX, că sicriul cu trupul neînsufleţit al alpinistului Zsolt Torok a fost depus în holul principal al Teatrului de Stat, aflat în centrul oraşului.

Sicriul se află lângă pioletul pe care Zsolt Torok l-a folosit într-una dintre ascesiunile sale în premieră, precum şi lângă o plachetă care atestă escaladarea Vârfului Nanga Parbat (8.126 m), din Munţii Himalaya, pe care alpinistul le-a donat teatrului arădean.

„Sicriul se află în foaierul teatrului, într-un loc central, unde sunt o pioletă şi o placă care simbolizează vârful muntelui Nanga Parbat. Noi, administraţia arădeană, împreună cu familia, el are şi titlul de excelenţă în sport, primit de la administraţie în anul 2007, am decis să fie depus în foaierul teatrului şi pentru că este acea pioletă şi acea placă din timpul vieţii, dar şi pentru că este un loc central al oraşului. Aseară a fost primul priveghi", a afirmat Călin Bibarţ.

Duminică seara, un preot a oficiat o primă slujbă în holul Teatrului de Stat din Arad, la care au participat câteva sute de persoane, care se va repeta şi luni seara, de la ora 19.00.

Potrivit primarului din Arad, în cursul zilei de luni, va fi adusă o cartă de onoare în holul central al teatrului, unde persoanele care doresc pot lăsa un ultim mesaj. De asemenea, luni va fi montat şi un banner pe clădirea teatrului, în amintirea alpinistului Zsolt Torok.

„Încercăm cât putem să ne aducem respectul unui om care a fost un ambasador al Aradului şi al României", a precizat Călin Bibarţ.

Soţia alpinistului a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că slujba de înmormântare va avea loc marţi, de la ora 14.00, tot la Teatrul de Stat din Arad, urmată de înhumarea la cimitirul Eternitatea din oraş.

Alpinistul Zsolt Torok, a cărui dispariţie a fost anunţată sâmbătă dimineaţa la 112, a fost găsit mort în zona Vârfului Negoiu. Dispariţia a fost anunţată de soţia lui, după ce acesta plecase de câteva zile singur pe munte, într-o zonă fără semnal, iar un grup de alpinişti i-ar fi găsit sâmbătă lucrurile într-un refugiu de pe munte. Corpul alpinistului a fost coborât de salvamontişti pe jos de pe munte, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Taguri:
sicriul,
torok,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici