Sile Cămătaru, condamnat definitiv la 5 ani şi 6 luni de închisoare

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţi şi Justiţie (ÎCCJ) l-au condamnat, luni, pe Vasile Balint zis "Sile Cămătaru" la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de infracţiuni de violenţă - şantaj, cămătărie, omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

5362 afișări
Imaginea articolului Sile Cămătaru, condamnat definitiv la 5 ani şi 6 luni de închisoare

Sile Cămătaru, condamnat definitiv la 5 ani şi 6 luni de închisoare

În acelaşi dosar, Ion Balint, zis "Nuţu Cămătaru", a fost condamnat la 5 ani şi 5 luni închisoare cu executare. Mario Nuţu Balint, fiul lui Sile Cămătaru, a primit 2 ani de închisoare cu suspendare, iar Radu Cristian Roşca, unul din liderii clanului "Sportivilor", a fost condamnat la 9 ani închisoare.

Decizia magistraţilor instanţei supreme este definitivă.

Fraţii Balint au fost arestaţi preventiv în 23 februarie 2013.

Grupările infracţionale organizate Cămătarii şi Sportivii erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă - şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept, potrivit DIICOT.

Din probele administrate în dosarul penal instrumentat de procurorii DIICOT rezultă că activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008 - 2012, în spaţiul public, membrii celor două grupări rivale au provocat conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în Capitală, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a mai multor persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici