Silviu Ionescu, trimis în judecată în cazul accidentului din Singapore

Fostul însărcinat cu afaceri Silviu Ionescu, arestat preventiv în cazul accidentului din Singapore, a fost trimis în judecată de procurorii instanţei supreme, care îl acuză că s-a folosit de imunitatea diplomatică pentru a părăsi Singapore şi că a încercat să influenţeze ancheta.

71 afișări
Imaginea articolului Silviu Ionescu, trimis în judecată în cazul accidentului din Singapore

Silviu Ionescu, trimis în judecată în cazul accidentului din Singapore (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Silviu Ionescu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii, se arată în rechizitoriul prin care procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au deferit justiţiei pe fostul însărcinat cu afaceri.

Procurorii îl acuză pe Silviu Ionescu de ucidere din culpă şi de vătămare corporală din culpă având în vedere faptul că acesta "nu a respectat semnificaţia semnelor de culoare roşie întâlnit pe direcţia sa de mers, conducând autoturismul Audi A6 cu numărul de înmatriculare S-3401-CD în dimineaţa zilei de 15.12.2009, nu a oprit şi a pătruns în cele două intersecţii fără să acorde prioritate de trecere victimelor care aveau acest drept, acţiuni care au avut drept consecinţă uciderea unei persoane şi vătămarea corporală gravă a alteia".

Fostul însărcinat cu afaceri mai este acuzat şi de părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Procurorii au mai stabilit că Ionescu trebuie să fie judecat şi pentru fals în declaraţii deoarece ulterior producerii accidentului, acesta a dat o declaraţie în faţa organelor de poliţie ale statului Singapore, necorespunzătoare adevărului, care a avut drept consecinţă în prima fază efectuarea de către autorităţile singaporeze de cercetări cu privire la pretinsul furt al autoturismului, inducându-le în eroare cu privire la adevăratul autor al celor două accidente rutiere.

Potrivit anchetatorilor, după ce a produs cele două accidente şi după ce a abandonat autoturismul de reprezentare în zona industrială a oraşului Singapore, Ionescu "a depus eforturi pentru a înscena furtul autoturismului dar şi pentru a elimina eventualele probe şi circumstanţe care îl incriminau".

Totodată, procurorii îl acuză pe Ionescu de atitudine nesinceră, precizând că, în timpul audierilor "cu privire la momentele esenţiale", acesta a adoptat "o atitudine confuză şi a pus starea de confuzie pe seama unor pierderi dese de memorie dar şi-a adus, în schimb, foarte bine aminte de detalii care să-l îndepărteze de locul şi momentul săvârşirii faptei".

Ministerul Afacerilor Externe s-a constituit parte civilă în procesul penal cu o sumă pe care a comunicat că o va preciza ulterior.

Dosarul va fi judecat de instanţa Judecătoriei Sectorului 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici