SIMULARE BAC 2018 GEOGRAFIE, BIOLOGIE | Vezi AICI subiecte şi barem, clasele a XI-a şi a XII-a, la simulare bacalaureat 2018. Proba scrisă la alegere, în funcţie de profil sau specializare

SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE PROBA LA ALEGERE GEOGRAFIE, BIOLOGIE, PSIHOLOGIE, ECONOMIE, FIZICĂ, INFORMATICĂ. Joi, 22 martie, elevii de clasele a XI-a şi a XII-a susţin simularea la a treia probă scrisă a Bacalaureatului, cea la alegere, în funcţie de profil sau specializare, astfel, liceenii au de ales între geografie, psihologie sau biologie, fizică, informatică. Pe 30 martie vor fi afişate rezultatele.

32692 afișări
Imaginea articolului SIMULARE BAC 2018 GEOGRAFIE, BIOLOGIE | Vezi AICI subiecte şi barem, clasele a XI-a şi a XII-a, la simulare bacalaureat 2018. Proba scrisă la alegere, în funcţie de profil sau specializare

SIMULARE BAC 2018 GEOGRAFIE, BIOLOGIE, ECONOMIE: Joi, liceeni susţin proba scrisă la alegere, în funcţie de profil sau specializare

SUBIECTE BAC 2018 GEOGRAFIE 

 

SUBIECTE BAC 2018 BIOLOGIE

SIMULARE BAC 2018 PROBA LA ALEGERE: GEOGRAFIE, BIOLOGIE, ECONOMIE. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţie, joi, 22 martie, va avea loc cea de a treia probă  simulării bacalaureatului 2018. Liceeni vor susţine simularea la proba la alegere, în funcţie de profil sau specializare. Astfel, elevii de la real vor putea susţine simularea la biologie, fizică, informatică sau chimie, iar cei de la uman, la geografie, psihologie, filosofie sau economie.

Luni, 19 martie, elevii au dat simluarea la limba şi literatura română, iar miercuri, 22 martie, pe cea la proba obligatorie de profil, matematică sau istorie.

SIMULARE BAC 2018 PROBA LA ALEGERE: GEOGRAFIE, BIOLOGIE, ECONOMIE Conform datelor centralizate de către Ministerul Educaţiei, la nivel naţional, s-au înscris peste 300.000 de elevi la această simulare.

Rezultatele vor fi comunicate vineri, 30 martie. Notele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

Simularea se adresează elevilor înscrişi în clasele a XI-a şi a XII-a la începutul anului şcolar 2017-2018.

"Pe 19 martie va avea loc proba la limba şi literatura română - proba E) a) - clasele a XI-a şi a XII-a, pe 20 martie cea la Limba şi literatura maternă - proba E) b) - clasele a XI-a şi a XII-a, pe 21 martie - proba obligatorie a profilului - proba E) c) - clasele a XI-a şi a XII-a şi pe 22 martie se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării - proba E) d) - exclusiv elevii clasei a XII-a", a transmis Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

SIMULARE BAC 2018  PROBA LA ALEGERE: GEOGRAFIE, BIOLOGIE, ECONOMIE. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

SIMULARE BAC 2018  PROBA LA ALEGERE: GEOGRAFIE, BIOLOGIE, ECONOMIE. Mediafax va publica subiecte şi barem la simulare Bacalaureat 2018 la toate aceste probe imediat ce acestea vor fi disponibile.

Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

MEN mai precizează că "obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare în sesiunea iunie-iulie".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici