Simulare BAC în cifre: Judeţele unde doar 20% din elevi au participat la probe

  • Judeţe precum Harghita, Bistriţa-Năsăud, Alba sau Mureş au avut cea mai mare prezenţă la simularea probelor de bacalaureat.
  • La polul opus se află Braşov, Timiş şi Ilfov, cu multe şcoli în carantină.
191 afișări
Imaginea articolului Simulare BAC în cifre: Judeţele unde doar 20% din elevi au participat la probe

Simulare BAC în cifre: Judeţele unde doar 20% din elevi au participat la probe

Simularea probelor scrise pentru examenul de bacalaureat s-a desfăşurat în perioada 22 - 25 martie 2021.

Luni a avut loc proba scrisă la Limba şi literatura română. Au fost prezenţi 112.153 de elevi. Nu au putut participa elevi din 78 de unităţi de învăţământ liceal, aflate în localităţi în care rata incidenţei cumulate la nivelul unităţii este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori (aproximativ 5% din numărul total de unităţi). Din cauza unor tentative de fraudă au fost eliminaţi cinci candidaţi.

Marţi s-a desfăşurat proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului (matematică, respectiv istorie). Au participat 108.913 elevi, din care 74.178 au susţinut proba la matematică, iar 34.735 au susţinut proba la istorie. Nu au putut participa elevii din 88 de unităţi de învăţământ liceal aflate în localităţi în care rata incidenţei cumulate la nivelul unităţii este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori. Patru candidaţi au fost eliminaţi.

Cea mai mare rată de prezenţă (94%) s-a înregistrat în judeţul Harghita, iar judeţele cu cea mai scăzută rată de participare au fost Braşov, Ilfov şi Timiş, judeţe în care se află 72 din cele 88 de licee în care nu s-a putut organiza simularea.

Miercuri a fost programată proba scrisă la alegere a profilului şi specializării - proba E.d). Au participat 106.082 de elevi. Nu au putut fi prezenţi elevii din 88 de unităţi de învăţământ liceal aflate în localităţi în care a fost instituită carantinarea zonală. Au fost eliminaţi din examen şase candidaţi.

O rată de prezenţă semnificativă (94%) s-a înregistrat, de asemenea, în judeţul Harghita. Judeţele cu procente scăzute de participare au fost Braşov (20%), Timiş (20%) şi Ilfov (22%), judeţe în care se află 72 din cele 88 de licee în care nu s-a putut organiza simularea.

Joi, s-a desfăşurat proba scrisă la Limba şi literatura maternă - proba E.b). Au participat 5.613 elevi din 18 judeţe (84% din numărul total de elevi înscrişi pentru această probă).

Cea mai ridicată prezenţă (peste 95%) s-a înregistrat în judeţele Bistriţa-Năsăud, Alba, Sălaj şi Mureş. O rată de participare scăzută s-a consemnat în judeţele Braşov şi Timiş, judeţe în care majoritatea liceelor în care se putea organiza această probă sunt în localităţi intrate în carantină, conform Ministerului Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici