Video Simulare de cutremur în trei locaţii din Ilfov şi Capitală, printre care Academia de Studii Economic

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF) a efectuat, miercuri, un exerciţiu de simulare de cutremur de mare magnitudine în trei locaţii din Capitală şi judeţul Ilfov, printre care Academia de Studii Economice(ASE) şi un centru comercial din Afumaţi, anunţă ISUBIF.

247 afișări

Exerciţiul a început miercuri, în jurul orei 13.00, fiind puse în aplicare trei scenarii diferite, pentru trei locaţii distincte, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISUBIF pentru agenţia MEDIAFAX. Astfel, a fost simulată intervenţia pompierilor şi a echipelor SMURD în cazul unui cutremur de mare magnitudine la sediul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, şoseaua Gării Căţelu şi un centru comercial din localitatea Afumaţi, în judeţul Ilfov, a mai precizat sursa citată.

La ASE, potrivit scenariului, din cauza seismului tavanul din amfiteatrul academiei s-a prăbuşit. 100 de persoane au reuşit să se evacueze iar 15 au fost prinse sub dărâmături. Au fost constituite echipe mixte de căutare-salvare, din pompieri şi voluntari ISU, în faţa clădirii fiind mutat şi un punct medical avansat pentru triajul victimelor. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISUBIF, în urma triajului, şapte persoane au fost transportate la spitalul Floreasca, fiind rănite grav.

Exerciţiul de miercuri vine după ce la începutul lunii noiembrie Ministerul Afacerilor Interne a iniţiat un exerciţiu de alarmare a structurilor pentru situaţii de urgenţă în Bucureşti şi în judeţul Iaşi, în cazul unui cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter.

Simularea din noiembrie a purtat numele "Seism 2016" şi, potrivit scenariului, cutremurul avusese loc în zona Vrancea, fiind afectate oraşele Bucureşti şi Iaşi.

După exerciţiu, ministrul de interne, Dragoş Tudorache susţinea că au fost identificate mai multe puncte slabe în modul de intervenţie a salvatorilor, cum ar fi capacităţile de comunicaţii între autorităţile centrale şi cele locale sau coordonarea între acţiunile de căutare-salvare şi cele de asistenţă.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici