Sindicalist, către Cioloş: Oamenii nu trebuie daţi afară fără protecţie socială. Au rămas familii pe drumuri, sunt oraşe din Oltenia şi Gorj nepopulate. VIDEO

Premierul Dacian Cioloş a fost întâmpinat, vineri, în timpul vizitei pe care o efectuează în Târgu Jiu, de sindicalişti ai CEO Oltenia, care i-au cerut să oprească disponibilizările anunţate din 2017, în mod contrar mii de oameni urmând să rămână pe drumuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2182 afișări
Imaginea articolului Sindicalist, către Cioloş: Oamenii nu trebuie daţi afară fără protecţie socială. Au rămas familii pe drumuri, sunt oraşe din Oltenia şi Gorj nepopulate. VIDEO

Sindicalist, către Cioloş: Rămân oraşele fără oameni. Oamenii nu trebuie daţi afară fără protecţie socială

Vizita de la Târgu Jiu a premierului Dacian Cioloş a fost întreruptă de 40 de sindicalişti care i-au cerut să oprească disponibilizările de la Complexul Energetic Oltenia. 2000 de oameni ar urma să fie daţi afară începând cu anul 2017.

"CEO Oltenia ţine în spate mii de locuri de muncă, iar în spatele acestora sunt multe familii cu mulţi copii. Este important să cunoaştem punctul dumneavoastră de vedere faţă de producătorul de energie bazat pe cărbune şi sper să fiţi alături de noi şi de familiile noastre.(...) Restructurarea să nu însemne, domnul premier, lipsă materiale şi oameni daţi afară fără o protecţie socială reală. Au rămas familii pe drumuri, sunt oraşe din Oltenia şi Gorj nepopulate. Oraşe, foste muncitoreşti, rămân goale", a spus Nelu Roşca, preşedintele Sindicatului "Cariera Roşiuţa".

Premierul Dacian Cioloş i-a asigurat pe sindicalişti că problemele CEO Oltenia sunt pe agenda lui de lucru, timp în care sindicaliştii i-au reproşat că politicienii invetntează tot felul de soluţii nefezabile.

"Romania nu poate să lase de-o parte producţia de cărbune cel puţin în următorii 10 ani , dacă nu mai mult. Iar strategia energetică pe care o pregătim o să includă un mixt care va păstra şi cărbunele.(...) Obiectivul nostru este ca şi CEO, prin restructurare, să devină performant, să vedem ce exploatări noi putem deschide", a spus premierul Dacian Cioloş.

Ciolos a venit, vineri, la Tg-Jiu, pentru a asista la ceremoniile organizate pentru comemorarea eroilor bătăliei de pe Jiu, din octombrie 1916, eveniment la care participă şi preşedintele Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici