Sindicaliştii cer ca MEN şi MAI să vină cu măsuri pentru combaterea violenţei din şcoli

Sindicaliştii din învăţământ condamnă violenţa din şcoli, de aceea solicită înăsprirea legislaţiei şi constituirea unui grup de lucru între reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi MAI pentru a veni cu un set de măsuri privind combaterea fenomenului în instituţii.

78 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii cer ca MEN şi MAI să vină cu măsuri pentru combaterea violenţei din şcoli

Sindicaliştii cer ca MEN şi MAI să vină cu măsuri pentru combaterea violenţei din şcoli

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET“ condamnă orice fel de act de violenţă la nivel de şcoală şi societate şi cere înăsprirea legislaţiei pentru toate tipurile de violenţă.

„Degeaba s-au cheltuit zeci de milioane de euro prin programe europene privind combaterea violenţei, dacă, până acum, nu a fost identificat niciun mijloc real pentru diminuarea fenomenului”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit liderului FSE „Spiru Haret”, Marius Nistor, în aceste condiţii sunt două opţiuni: „fie transformăm şcolile în unităţi militarizate, fie sancţionăm drastic fiecare caz în parte”.

„În principiu, eu sunt pentru a doua opţiune. Însă, aşa cum profesoara care a dat cu spray lacrimogen a fost arestată, aşa ar fi trebuit să se întâmple şi cu tatăl care l-a bătut pe directorul Şcolii Băduleşti, din Judeţul Dâmboviţa. Nu trebuie să mai tolerăm astfel de acte în şcoala românească. În condiţiile în care nu vom lua măsuri de urgenţă, riscăm să transformăm şcolile în fortăreţe, cu detectoare de metale la intrare şi păzite de jandarmi“, spune Marius Ovidiu Nistor.

Reprezentanţii Federaţiei solicită constituirea unui grup de lucru între reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) şi Ministerului Afacerilor Interne (MAI), care să vină „de urgenţă” cu un set de măsuri privind combaterea violenţei din unităţile de învăţământ.

O învăţătoare a fost reţinută după ce a atacat, săptămâna trecută, cu spray paralizant, doi elevi care îi deranjau ora, la şcoala gimnazială din Santău (Satu Mare).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici