Sindicaliştii din Metrou pichetează Ministerul Transporturilor, acuzând riscuri în siguranţa circulaţiei

Aproximativ 300 de sindicalişti din Uniunea Sindicatelor Libere (USL) Metrou pichetează, luni, Ministerul Transporturilor, acuzând conducerea societăţii Metrorex că din cauza lipsei de personal şi a alocărilor financiare insuficiente au apărut riscuri în siguranţa circulaţiei şi a călătorilor.

620 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii din Metrou pichetează Ministerul Transporturilor, acuzând riscuri în siguranţa circulaţiei

Sindicaliştii din Metrou pichetează Ministerul Transporturilor, acuzând riscuri în siguranţa circulaţiei

„Ar trebui să angajăm 700 de oameni pentru a avea siguranţă în circulaţia metroului, dar conducerea Metrorex a angajat directori şi personal de conducere în loc să asigure angajările la nivelul mentenanţei şi al celorlalte posturi necesare. Vom deschide în curând Magistrala 5 Drumul Taberei - cu cine vom lucra acolo?”, a declarat Ion Rădoi, la acţiunea de pichetare a Ministerului Transporturilor.

„S-a făcut un memorandum pentru a angaja 700 de oameni necesari la siguranţa circulaţiei. Am avut unele probleme tehnice şi avem chiar riscuri în siguranţa circulaţiei. Am ajuns ca un salariat să alerge în trei staţii. Este pentru prima dată în 39 de ani când ne confruntăm cu astfel de probleme”, a mai spus Ion Rădoi.

„În al doilea rând, nimeni nu spune cine se face vinovat de cei 111 milioane de euro - cine a aprobat, unde s-au dus banii, cine a semnat actele necesare”, a menţionat liderul sindical, referindu-se la procesul pierdut de statul român prin care Astaldi - constructorul Magistralei 5 de Metrou - ar urma să primească despăgubiri de întârziere a unor plăţi.

„Vom continua această mobilizare în fiecare zi, până joi, iar de luni, 27 august, vom ieşi la Guvern”, a mai precizat liderul sindical.

Întrebat dacă este posibilă o grevă generală la Metrou, Rădoi a răspuns: „Cu siguranţă avem în vedere şi o astfel de acţiune, în condiţiile în care Metrorex are un deficit de 95 de milioane de lei la buget, iar noi nu ne vom mai vinde forţa de muncă la fel de ieftin ca anul trecut”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici