Sindicaliştii din silvicultură au depus la Parchetul General un memoriu despre situaţia agresiunilor asupra pădurarilor

Liderii Confederaţiei Sindicale Naţionale „Meridian” şi ai Federaţiei Sindicatelor „Silva” au depus, luni, la Parchetul General, un memoriu în care au expus situaţia agresiunilor asupra personalului silvic din cadrul Romsilva în ultimii 13 ani.

452 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii din silvicultură au depus la Parchetul General un memoriu despre situaţia agresiunilor asupra pădurarilor

Sindicaliştii din silvicultură au depus la Parchetul General un memoriu despre situaţia agresiunilor din păduri

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Parchetul General, la sediul Ministerului Public a avut loc, luni, o întâlnire între procurorul general Bogdan Licu, preşedintele Confederaţiei Sindicale Naţionale „Meridian”, Ioan Popescu, şi liderul Federaţiei Sindicatelor „Silva”, Silviu Geană şi viceliderul Gheorghe Popescu. La întrevedere a participat şi Adriana Şandru, consilier al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Sindicaliştii au prezentat, la PG, un memoriu în care au expus situaţia agresiunilor asupra personalului silvic din cadrul Romsilva, comise în perioada 2006 – 2019.

„Referitor la această problemă, procurorul general al PÎCCJ a dat asigurări că vor fi dispuse verificări cu privire la cele 398 de cazuri care fac obiectul memoriului depus”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi întrevederi s-a stabilit organizarea unei întâlniri comune cu ministrul Mediului, semnarea unui Memorandum de cooperare între Ministerul Public şi Federaţia Sindicatelor „Silva”, precum şi realizarea unor întâlniri periodice pentru analiza şi identificarea de soluţii pentru problemele specifice acestui sector.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici