Sindicatele se pregătesc de proteste

Liderii celor cinci confederaţii sindicale s-au întâlnit, vineri dimineaţă, pentru a stabili calendarul protestelor la care vor recurge în urma măsurilor anunţate de şeful statului privind scăderea pensiilor, a fondului de salarii, a ajutorului de şomaj, a prestaţiilor sociale şi a subvenţiilor.

20 afișări
Imaginea articolului Sindicatele se pregătesc de proteste

Sindicatele se pregătesc de proteste (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că, după negocierile cu FMI, pensiile şi ajutoarele de şomaj vor scădea cu 15%, salariile din sistemul bugetar cu 25%, inclusiv salariul minim, şi vor fi reduse "masiv subvenţiile", banii urmând să fie alocaţi ţintit "către cei care au nevoie de sprijin financiar".

Surse participante la negocierile cu FMI au declarat pentru MEDIAFAX că peste 140.000 de angajaţi din sectorul public vor fi disponibilizaţi până la începutul anului viitor, pentru a menţine cheltuielile de personal în 2011 în limitele convenite cu FMI.

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că aproximativ 35 la sută dintre bugetarii cu salarii mici îşi vor pierde locul de muncă, prin reducerea fondului de salarii cu 25 de procente, aşa cum a spus preşedintele Traian Băsescu.

"Aceste măsuri vor împinge populaţia spre genocid, către o acţiune socială mai acută decât în Grecia, pentru că vor fi afectaţi cetăţenii cu venituri mici", a subliniat Hossu.

Preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să le spună oamenilor lor să nu mai fure şi astfel s-ar face economiile necesare la buget.

"Ar trebui ca preşedintele să facă puţină curăţenie în propria curte, să le spună oamenilor săi să nu mai fure, să concedieze cei 11.000 de consilieri aduşi pe criterii politice. Să reducă la capitolul bunuri şi servicii şi în alte zone nu doar la capitolul de cheltuieli cu salariile. Dar ei guvernează pentru gaşca lor nu pentru România", a spus Marica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici