Sindicatele şi patronatele discută cu miniştrii Muncii şi Finanţelor despre scrisoarea către FMI

Reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor membri ai Consiliul Economic şi Social (CES) se întâlnesc, marţi după-amiază, cu miniştriI Muncii, Mihai Şeitan, şi Finanţelor, Sebastian Vlădescu, pentru a discuta despre scrisoarea de intenţie către Fondul Monetar Internaţional (FMI).

20 afișări
Imaginea articolului Sindicatele şi patronatele discută cu miniştrii Muncii şi Finanţelor despre scrisoarea către FMI

Avizul CES a fost trimis astăzi la Guvern (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Consiliul Economic şi Social a informat, marţi, Guvernul cu privire la poziţia membrilor exprimată luni în plen. Ca urmare a acestei poziţii, sindicatele şi patronatele au fost chemate, marţi, la discuţii, la Ministerul Finanţelor, cu miniştrii Mihai Şeitan şi Sebastian Vlădescu, a declarat preşedintele CES, Florian Costache.

Consiliul Economic şi Social (CES) a trimis Guvernului, la solicitarea sindicatelor şi patronatelor, o solicitare de redactare a unei noi scrisori pentru Fondul Monetar Internaţional, în care să fie incluse măsurile propuse de cele două părţi.

Atât sindicatele, cât şi patronatele au cerut începerea de urgenţă a discuţiilor cu partea guvernamentală, pentru redactarea unui nou text, care să fie discutat în CES şi înaintat Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a precizat, luni, în plenul CES, că scrisoarea către FMI ar trebui trimisă săptămâna viitoare, pentru a primi cea de-a cincea tranşă din împrumut la sfârşitul lunii iunie.

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, la finalul şedinţei CES, că nu s-a ajuns la niciun consens în discuţiile de luni şi că îl bucură faptul că există o disponibilitate exprimată de ministrul Sebastian Vlădescu pentru a fi redactată scrisoarea într-o săptămână, putându-se astfel susţine noul text de către partenerii sociali care să convingă FMI pentru un nou acord legat de condiţiile de echilibrare a bugetului pe 2010.

Sindicatele vor începe "un război de uzură" cu Guvernul dacă acesta va adopta scrisoarea de intenţie cu FMI în forma actuală, vor declanşa greva generală şi vor cere demisia Executivului, a declarat luni preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici