Sindicatele sunt pregătite pentru o grevă istorică din cauza normelor şcolare Covid-19 din Franţa

În contextul în care cazurile de Covid-19 au crescut vertiginos în rândul copiilor din Franţa, premierul Jean Castex a luat cuvântul luni seară pentru a relaxa, din nou, protocolul şcolar.

499 afișări
Imaginea articolului Sindicatele sunt pregătite pentru o grevă istorică din cauza normelor şcolare Covid-19 din Franţa

Sindicatele sunt pregătite pentru o grevă istorică din cauza normelor şcolare Covid-19 din Franţa

Profesorii din întreaga ţară au fost deja furioşi în legătură cu răspunsul guvernului la pandemie şi au planificat o grevă masivă pentru joi. Noile instrucţiuni - al treilea set de instrucţiuni de când copiii s-au întors la şcoală pe 3 ianuarie, după sărbători - nu au calmat furia profesorilor, dimpotrivă.

Inundată de valul Omicron, chiar dacă Delta rezistă, aritmetica pandemică a Franţei este uluitoare. La nivel naţional, toate vârstele la un loc, ţara înregistrează o medie de peste 280.000 de cazuri confirmate de Covid-19 zilnic, cu peste 2,5 la sută din ţară testată pozitiv numai săptămâna trecută, potrivit France24.

În şcoli, ratele de infectare sunt adesea mai rele. În zona metropolitană a Parisului, unde Omicron a lovit primul şi cel mai rapid, săptămâna trecută s-a confirmat că aproximativ 5% dintre copiii din şcolile primare şi gimnaziale au fost infectaţi. În rândul celor cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, cifra a fost de peste 6%. Între timp, milioane de elevi din şcolile primare rămân nevaccinaţi, în condiţiile în care campania de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani a început lent.

Personalul din domeniul sănătăţii şi al educaţiei a cerut cu insistenţă o mai bună protecţie împotriva Covid-19 în şcoli, solicitând măşti de înaltă calitate şi detectoare de dioxid de carbon în fiecare şcoală pentru a facilita ventilaţia împotriva unui virus care se transmite predominant prin aer. Aceştia au cerut, de asemenea, să se revină la protocolul în vigoare în toamnă, care a declanşat închideri de clase cu întreruperi de circuit de la primul caz confirmat.

Dar cererile lor au căzut în mare parte în urechi surde. De când cazurile au început să crească rapid în decembrie, guvernul francez i-a nedumerit pe experţi relaxând din nou şi din nou protocolul şcolar Covid-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici