Sindicatul Meridian, despre conflictul dintre un poliţist local şi unul al Brigăzii Rutiere, din Capitală: Situaţia se poate repeta oricând

Sindicatul Naţional „Meridian”, din care fac parte poliţişti şi funcţionari, a transmis, sâmbătă, că legislaţia este neclară în privinţa intervenţiei poliţiştilor locali în domeniul rutier, iar situaţii precum scandalul cea care a avut loc în Capitală s-ar putea repeta, în lipsa unei reglementări.

3334 afișări
Imaginea articolului Sindicatul Meridian, despre conflictul dintre un poliţist local şi unul al Brigăzii Rutiere, din Capitală: Situaţia se poate repeta oricând

Sindicatul Meridian, despre scandalul dintre un poliţist local şi unul al Brigăzii Rutiere, din Capitală: Situaţia se poate repeta oricând

„În situaţia prezentată amintim faptul că poliţistul de la Brigada Rutieră, dar şi poliţistul local se aflau la acel moment în exercitarea atribuţiilor de serviciu din domeniul circulaţiei pe drumurile publice, fapt recunoscut de ambele instituţii la care cei doi salariaţi sunt angajaţi. De asemenea, trebuie arătat şi că aceste instituţii colaborează atât în domeniul siguranţei rutiere, cât şi al ordinii şi liniştii publice, în baza unor protocoale. Această împrejurare, dar şi altele, au apărut de mai mult timp din cauza indolenţei statului român care a rămas impasibil la răspândirea unor informaţii nereale referitoare la competenţa poliţiştilor locali în domeniul circulaţiei rutiere”, a transmis, sâmbătă, Sindicatul Naţional „Meridian”.

Sindicatul din care fac parte poliţişti şi funcţionari arată că încă din anul 2011, când a intrat în vigoare Legea Poliţiei Locale nr. 155, instituţiile statului care au atribuţii în domeniul elaborării legislaţiei reglementat includerea acestei categorii profesionale în toate modificările aduse legislaţiei specifice acestui domeniu.

Sursa citată menţionează că o situaţie asemănătoare se înregistrează şi în domeniul ordinii şi liniştii publice.

„Din păcate, situaţia creată se poate repeta oricând, iar pentru remedierea acesteia organizaţia noastră a solicitat tuturor autorităţilor statului cu atribuţii legislative, inclusiv Parlamentului României, să elaboreze şi să adopte actele normative necesare desfăşurării normale a activităţii acestor instituţii, iar pe viitor îşi rezervă dreptul să apeleze la toate mijloacele legale, inclusiv la instanţele judecătoreşti”, mai arată Sindicatul Naţional „Meridian”.

Sâmbătă, în spaţiul public au apărut imagini video în care un poliţist local a refuzat să se legitimeze în faţa poliţistilor de la Brigada Rutieră din Capitală, invocând chiar autoritatea şefilor săi pe care îi contactează pentru a-l scăpa din această situaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici