Sindromul hemolitic uremic în cazul fetiţei din Bacău nu se poate confirma. A fost exclusă şi infecţia cu rotavirus

Şefa Secţiei de Nefrologie a Spitalului Marie Curie, Mihaela Bălgrădean, a declarat că dintre cei şapte copii rămaşi internaţi, doi de la Terapie Intensivă au fost transferaţi la secţia de Nefrologie, precizând că în ceea ce priveşte cazul de la Bacău nu se poate confirma sindromul hemolitic uremic.

3378 afișări
Imaginea articolului Sindromul hemolitic uremic în cazul fetiţei din Bacău nu se poate confirma. A fost exclusă şi infecţia cu rotavirus

Bălgrădean: Sindromul hemolitic uremic în cazul fetiţei din Bacău nu se poate confirma

În ceea ce priveşte cazul fetiţei în vârstă de un an şi o lună, de la Bacău, Mihaela Bălgrădean a precizat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că nu se poate confirma sindromul hemolitic uremic din mai multe motive. "A debutat în urmă cu două săptămâni, a fost tratat la domiciliu, s-a mers într-un laborator privat unde s-au făcut nişte investigaţii şi se confirmă doar o parte din diagnosticul sindrom hemolitic uremic. Fetiţa se află la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi, dar nu este vorba despre acest sindrom. A fost exclusă şi infecţia cu rotavirus. Poate în aceste zile m-am referit mai puţin la faptul că trebuie să fim mai aproape de aceşti părinţi. Înţelegem prin ce trec aceste familii şi este un lucru important să avem o relaţie bună, să căpătăm încrederea dumnealor. Trebuie respectate întocmai regulile de igienă", a spus Bălgrădean.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat că în acest moment se raportează în toate spitale bolile diareice acute. Ministrul Sănătăţii a atras din nou atenţia asupra măsurilor de igienă pe care trebuie să le respecte toată lumea. "Trebuie să conştientizăm că o lipsă într-un lanţ de informaţie poate avea rezultate catastrofale. Am solicitat să se raporteze toate bolile diareice. Fac un apel în continuare la respectarea tuturor măsurilor de igienă: spălarea pe mâini, spălarea fructelor şi legumelor, prepararea termică a alimentelor".

Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, a anunţat primele concluzii ale Centrului European de Control al Bolilor. Aceasta spus că revizuirea tuturor datelor epidemiologice este, printre altele, cea mai importantă recomandarea făcută de specialiştii de aici.

"Până în prezent nu au puse în evidenţă date concrete ce pot fi comunicate, orice evoluţie va fi comunicată ulterior. Echipa recunoaşte că acest eveniment a fost unul neaşteptat şi neobişnuit prin numărul de cazuri localizat într-o zonă şi prin severitatea acestor cazuri", a mai spus Adriana Pistol.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici