Singura parte din România în care trebuie să completezi declaraţia dacă vrei să circuli liber / Prefect: ”Nu există zonă metropolitană”

În starea de alertă este prevăzut că românii se pot deplasa în localităţi şi în zonele metropolitane fără a completa o declaraţie de proprie răspundere.

13623 afișări
Imaginea articolului Singura parte din România în care trebuie să completezi declaraţia dacă vrei să circuli liber / Prefect: ”Nu există zonă metropolitană”
Cristian Ionescu, prefectul de Prahova, spune că această normă nu se aplică şi în zona sa. Potrivit acestuia, nu există din punct de vedere administrativ o zonă metropolitană Ploieşti, astfel că sunt obligaţi să îşi completeze declaraţiile dacă vor să iasă din localităţile în care locuiesc.
 
”Din punct de vedere administrativ, Zona Metropolitană Ploieşti nu există. Prin urmare, pentru deplasarea în afara oricărei localităţi din Prahova, inclusiv în afara Ploieştiului şi localităţilor limitrofe, este nevoie de completarea declaraţiei pe propria răspundere în perioada stării de alertă”, a declarat Cristian Ionescu pentru Observatorulph.ro.
 
Potrivit unui raport al Băncii Mondiale din decembrie 2019, document denumit ”Modele de Cooperare Interjurisdicţională”, România are 22 de zone metropolitane, iar zona administrată de prefectul de Prahova se regăseşte pe această listă.
 
Potrivit documentului, zona meotropolitană Ploieşti este definită astfel: ”Membrii actuali: Municipiul Ploieşti, Consiliul Judeţean Prahova, Oraşe: Băicoi, Boldeşti Scăieni, Buşteni şi Plopeni, Comune: Ariceştii-Rahtivani, Bărcăneşti, Berceni, Blejoi, Brazi, Bucov, Dumbrăveşti, Păuleşti, Târgşorul Vechi şi Valea Călugărească. Anul înfiinţării: 2009”.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici