Singurul bazin de înot din Dolj dintr-o şcolară, redeschis după 23 de ani | VIDEO, FOTO

Singurul bazin de înot din Dolj în care elevii pot face cursuri incluse în programa şcolară a fost redeschis după ce aproape 23 de ani a fost lăsat în paragină. Bazinul a fost închis în 1997, după ce aici a murit un copil.

1525 afișări

Bazinul este în administrarea Colegiului Naţional „Carol I”din Craiova.

Din 1997, după ce un copil a murit aici, locul a fost închis şi a rămas în paragină. Anul trecut, autorităţile locale au dat bani pentru renovare, investindu-se aproaper 2,4 milioane de lei. Bazinul are o lungime de 25 metri, o lăţime de 9,6 metri şi o adâncime maximă de 1,90 metri.

Primii copii au intrat în piscină chiar de la inaugurare. Ei au acces aici doar însoţiţi de profesorii de înot.

„Îmi place să înot, dar de obicei înot vara. E bună apa, mai stau”, a spus o elevă.

„Apa este oarecum bună. Ar mai trebui puţin încălzită, până la 27 de grade. Copiii cu care facem curs de înot trebuie să stea în bazin undeva la 25 de grade minim. Altfel îi scoatem pe margine. Bazinul arată extraordinar. Înotul o să-i ajute pe copii foarte mult”, a spus Adrian Dănescu, antrenor de înot.

Bazinul este dotat separatoare de culoar şi centuri de înot, are trei dezumidificatoare, un robot automat pentru curăţarea pereţilor bazinului şi sisteme automate pentru tratarea apei.

„Bazinul a fost închis în anii 1997 - 1996… nu a mai fost funcţional. L-am văzut şi în anii tinereţii, când era funcţional, şi l-am vizitat şi acum un an şi ceva şi arăta îngrozitor. Am luat atunci hotărârea de a-l reabilita.(…) Este un bazin super modern. Este destinat strict copiilor, elevilor. El va fi destinat, în mod gratuit, orelor de sport pe care le vor ţine elevii Colegiului Carol I. După ce se va introduce în programa şcolară, asta înţeleg că din anul şcolar următor, din septembrie anul acesta, în afara acestor ore de clasă se vor face cursuri de înot cu copii şi cu elevi din toată Craiova”, a spus primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Deocamdată, acces la bazin au doar elevii Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici