Singurul judeţ „verde”, în urma raportării COVID-19 de vineri. Ce spune prefectul despre succesul înregistrat

  • Vineri, rata de incidenţă în Vrancea e de 1,42 infecţii la mia de locuitori
  • Sub rata 1,5 înseamnă că restaurantele, şcolile şi cinematografele sunt deschise
  • Doar comuna Soveja din Vrancea are incidenţa de peste 3 la mie
  • Măştile sunt obligatorii în toată ţara
2243 afișări
Imaginea articolului Singurul judeţ „verde”, în urma raportării COVID-19 de vineri. Ce spune prefectul despre succesul înregistrat
Când toate judeţele sunt fie galbene, fie roşii în privinţa ratei de infecţii la mia de locuitori, Vrancea iese din mulţime. Doar judeţul Vrancea este cu o rată de infectare sub 1,5 la mia de locuitori, adică este verde. Prefectul de Vrancea, Ghorghiţă Berbece, nu a putut spune câţi angajaţi DSP şi nici câte teste se fac zilnic. 
 
„Nu putem vorbi neapărat de un secret al succesului, este vorba despre muncă foarte multă. Nu putem vorbi despre o capacitate de testare, pentru că acum teste fac aproape toate unităţile medicale. În dotarea DSP Vrancea avem un PCR de capacitate mare şi facem 200-250 teste zilnic, avem şi la spital PCR, in mediul privat se fac teste, cam 4-500 teste pe zi bănuim. Vorbim despre o proporţie de 15-20% care încă nu au înţeles că trebuie să se conformeze, nu au înţeles că pot fi un risc la adresa semenilor”, spune prefectul.
 
  • 57 noi cazuri Covid-19 în Vrancea
  • 7 persoane, reconfirmate la retestare
  • 37.136 teste efectuate la nivel naţional

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici