Sinteza ”Ochii pe mine. ”Ciprian Boboi, preşedinte & Co-fondator Asociaţia de Vaping: ,,31% dintre cei care au trecut pe ţigara electronică au reuşit să renunţe la fumat complet / ,,Este o cifră oficială. Fumatul a crescut în pandemie!”

  • Ciprian Boboi: ,,Avem aproximativ peste 6 milioane de fumători în România, dintre care mai de jumătate au încercat să renunţe în ultimii doi ani.”
  • Ciprian Boboi: ,,Doar 7% din români au încercat ţigara electronică versus 14% la nivel de Uniune, 22 din UK.”
  • Ciprian Boboi: ,,Cum spun cei de la Agenţia de Sănătate Publică din Anglia, într-un studiu realizat de ei, ţigările electronice, vapingul, sunt cu până la 95% mai puţin nocive.”
194 afișări
Imaginea articolului Sinteza ”Ochii pe mine. ”Ciprian Boboi, preşedinte & Co-fondator Asociaţia de Vaping: ,,31% dintre cei care au trecut pe ţigara electronică au reuşit să renunţe la fumat complet / ,,Este o cifră oficială. Fumatul a crescut în pandemie!”

Ciprian Boboi, preşedinte & Co-fondator Asociaţia de Vaping – invitat în cadrul emisiunii ,,Ochii pe mine!”, cu Vlad Craioveanu –  îţi vorbeşte despre transformarea industriei de ţigarete, dar şi despre viitorul acestei industrii, ţinând cont şi de vremurile pe care le trăim.

Analizăm piaţa de vaping din România şi depriptăm ce spun cifrele, care este evoluţia şi care sunt perspectivele? Care sunt diferenţele dintre ţigările tradiţionale vs. vaping vs. tutun încălzit?

Ce spune Ciprian Boboi, despre Asociaţia Industriei de Vaping şi care este strategia în ceea ce priveşte protecţia consumatorului.

,,Pentru protecţia consumatorului, o primă protecţie poţi să-l informezi corect să aleagă produsul şi să fie conştient de produsele existente. Avem aproximativ peste 6 milioane de fumători în România, dintre care mai de jumătate au încercat să renunţe în ultimii doi ani. Cifrele spun că nu prea au reuşit. Astfel, acea categorie de adulţi care doresc să renunţe la fumat trebuie să fie informaţi şi conştienţi de alternativele existente”, explică Ciprian Boboi.

Cum percep românii ideea de vaping?

Invitatul lui Vlad Craioveanu îţi spune câţi români sunt vaperi, dar şi câţi dintre cei care au trecut pe ţigara electronică au reuşit să renunţe la fumat complet. Ciprian Boboi îţi explică totodată care este eficienţa vapingului, dar şi cum percep românii ideea de vaping în zilele noastre.

 ,,Şi aici avem un deficit. Să începem cu fumătorii. La nivel European, media este de 23% din totalul populaţiei care fumează, în scădere cu 3 procente faţă de 2017. Pe când în România de la 28% în 2017 a urcat la 30%.

În acelaşi timp, la polul opus îi avem pe englezi, care au luat ţigara electronică, au încadrat-o în politicile de combatere a fumatului şi rezultatele n-au aşteptat să apară. În 2017-2015 au scăzut de la 17% număr procent de fumători la 12%.”

Ciprian Boboi: ,,Vapingul, cu 95% mai puţin nociv”

,,Aşa cum spun cei de la Agenţia de Sănătate Publică din Anglia, într-un studiu realizat de ei, ţigările electronice, vapingul, sunt cu până la 95% mai puţin nocive. Nu au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire.”

Ciprian Boboi: ,,31% dintre cei care au trecut pe ţigara electronică au reuşit să renunţe la fumat complet .”

,,În primul rând, dovedit ştiinţific este cu până la  95% mai puţin nociv. Această afirmaţie este susţinută şi de alte guverne, cum ar fi Noua Zeelandă… Francezii chiar au un mediu prietenos, de la ministrul Sănătăţii care este vaper, foloseşte ţigara electronica… O dată, nocivitatea şi doi la mână eficienţa în a combate fumatul. Respectiv, de câteva săptămâni a fost publicat un Eurobarometru, un studio pe care o dată la 3-4 ani de zile Comisia Europeană îl publică cu focus în special pe zona de vaping şi s-a arătat că 31% dintre cei care au trecut pe ţigara electronică au reuşit să renunţe la fumat complet şi undeva la 27% au redus considerabil cantitatea de ţigări consumate. Asta, în paralelă, cu terapiile de înlocuire a nicotinei, licenţiate de lumea medicală, care au o rată de succes de 3 ori mai mică”

Ce spune invitatul lui Vlad Craioveanu despre motivul reticenţei românilor în cee ace priveşte vapingul

 

,,V. Craioveanu: Câţi români s-au apucat de vaping ca să renunţe la fumat?

,,C. Boboi: Doar 7% din români au încercat ţigara electronică versus 14% la nivel de Uniune, 22 din UK. Şi în momentul de faţă avem undeva la unu, unu şi ceva la sută utilizatori de vaping. De ce? Motivul este simplu: percepţia greşită, negativă asupra vapingului, alimentată de multa propagandă din ultimii ani.”

Ciprian Boboi: ,,Oamenii au fumat mai mult în pandemie!”

Pandemia pare să nu fi stins viciul românului pentru fumat. Dimpotrivă, invitatul lui Vlad Craioveanu, spune că, maim ult, l-ar fi accentuat. Stresul, provocat în mare parte de statul în casă, i-a făcut pe oameni să fumeze mai mult.

Este o cifră oficială. Fumatul a crescut în pandemie. O dată, din punct de vedere psihologic, oamenii fiind mai stresaţi, stand în casă au fumat mai mult. Pe de altă parte, am avut un număr mare de persoane care erau pe punctul de a trece pe vaping şi s-au întors iar la fumat. De aici, creşterea…”, conchide invitatul lui Vlad Craioveanu. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici