Sistemul de bruiaj al telefoanelor mobile în închisori nu a fost implementat nici după doi ani

Sistemul de bruiaj al telefoanelor mobile în închisori nu a fost implementat, deşi în primăvara lui 2014 se spunea că va fi pus în funcţiune la începutul lui 2015, prima licitaţia pentru achiziţia aparaturii şi a serviciilor fiind anulată pe motiv că cei înscrişi nu respectau cerinţele ANP.

1050 afișări
Imaginea articolului Sistemul de bruiaj al telefoanelor mobile în închisori nu a fost implementat nici după doi ani

Sistemul de bruiaj al telefoanelor mobile în închisori nu a fost implementat nici după doi ani

În primăvara anului 2014, directorul de atunci al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Cătălin Bejan, declara că sistemul de bruiere a telefoanelor mobile ar putea fi achiziţionat şi pus în funcţiune la începutul anului 2015.

La mai bine de doi ani de la acest anunţ, unul dintre actualii adjuncţi ai ANP, Dan Halchin, a declarat că sistemul nu a fost implementat încă, participanţii la prima licitaţie nerespectând cerinţele.

"A fost organizată a doua licitaţie în acest caz. Primul ciclu al licitaţiei a picat, urmare a unor deficienţe tehnice iar acum licitaţia s-a reluat şi e în faza deschiderii ofertelor.", a susţinut, vineri, adjunctul ANP, Dan Halchin.

Potrivit sursei citate, în următoarele săptămâni vom afla dacă proiectul va merge mai departe. Acesta susţine că s-a decis reluarea procedurii după ce firmele înscrise iniţial nu au respectat prevederile caietelor de sarcini, din punct de vedere al dotărilor şi tipul de servicii oferite.

Reprezentanţi ai ANP au declarat pentru MEDIAFAX că tehnica pusă la dispoziţie, la prima licitaţie, nu corespundea cerinţelor ANP. Concret, ANP vrea în acest caz un sistem apt să recunoască şi să identifice singur apelurile date, fără a fi nevoie de monitorizare umană. Potrivit surselor citate, se doreşte ca în momentul iniţierii unui apel din loc nepermis sistemul să fie apt să identifice semnalul, să-l izoleze şi să bruieze iar concomitent să emită alertă la centru.

Potrivit ANP, în anul 2015 au fost găsite 4.554 telefoane mobile la deţinuţi, mai puţine faţă de anul 2014, atunci când au fost descoperite 6.549 de telefoane mobile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici