Sistemul hibrid ar putea ţine de domeniul trecutului. Elevii şi profesorii vor reveni la şcoală conform unui „orar specific”

  • Nu se va mai aplica sistemul hibrid în şcoli
  • Susţinerea orelor online se va face când un profesor nu poate veni la şcoală din motive medicale
  • Sorin Cîmpeanu: „Ţine de conducerea şcolii să asigure un orar specific”
  • Adrian Enache, profesor: „Un orar uşor se face când toată lumea e pe aceeaşi tură”
22130 afișări
Imaginea articolului Sistemul hibrid ar putea ţine de domeniul trecutului. Elevii şi profesorii vor reveni la şcoală conform unui „orar specific”

Urmează ca şcolile să se redeschidă. Pe timp de pandemie şcolile funcţionau pe sistem hibrid, dar acum acest lucru este exclus.Se optează pentru cât mai multe ore fizice.

Orele se vor desfăşura online cand profesorii nu pot susţine orele fizice din motive medicale. Iată ce a spus Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, despre asta:

„Ţine de conducerea şcolii să asigure un orar specific, în aşa fel încât acele cadre didactice care nu pot veni la şcoală din motive medicale, certificate, să aibă orele grupate într-o singură zi. Vom cere tuturor inspectoratelor şcolare şi tuturor şcolilor să nu ajungă în situaţia în care în aceeaşi zi să fie o combinaţie între online şi prezenţa fizică. Orarele trebuie construite de aşa natură încât să poată fi separată o situaţie de cealaltă.”

Adrian Enache este profesor. Susţine că şcoala online este o binefacere. De 12 ani face orarul şi spune că profesorii au mai multe clase şi va fi dificil să se facă un orar în acest mod.

„Cel mai uşor orar se face atunci când toata lumea stă la serviciu într-o singură tură. Şi elevii şi profesorii. Soluţiile astea care vin din minister, de la oameni care nu au lucrat la catedră, nu au valoare şi nu se pot aplica. Nu e realizabilă nici realizarea orelor remediale. Nu se poate realiza cu ora aceea în plus după, că la fel, nu sunt săli”, explică Adrian Enache.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici