Situaţie bizară la Galaţi: directoarea DSP a fost înlocuită din funcţie, iar şeful numit refuză să ocupe poziţia

  • Directoarea Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Moise, a fost înlocuită din funcţie.
  • Înlocuirea a fost făcută în momentul în care judeţul Galaţi a urcat pe locul doi în plan naţional în ceea ce priveşte numărul de decese provocate de virusul COVID-19.
  • În locul rămas liber a fost numită fostă directoare a Direcţiei de Sănătate Publică Argeş care însă a refuzat poziţia şi a cotestat decizia.
3085 afișări
Imaginea articolului Situaţie bizară la Galaţi: directoarea DSP a fost înlocuită din funcţie, iar şeful numit refuză să ocupe poziţia

Situaţie bizară la Galaţi: directoarea DSP a fost înlocuită din funcţie, iar şeful numit refuză să ocupe poziţia

Schimbarea din funcţie a fost dispusă printr-o decizie a Ministerului Sănătăţii la puţin timp după ce judeţul Galaţi a ajuns pe locul doi în plan naţional, în ceea ce priveşte numărul de decese cauzate de virus. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi spun că înlocuirea nu are legătură cu situaţia epidemiologică din regiune şi că fosta directoare a refuzat să i se prelungească mandatul.

„Doamna Liliana Moise ocupă în acest moment poziţia de şef Serviciu Compartiment Control de Sănătate Publică în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Ea şi-a exprimat dorinţa de a nu i se mai prelungi promovarea pe funcţie. Nu are legătură cu situaţia epidemiologică”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.

Ministerul Sănătăţii a numit o altă persoană la conducerea DSP Galaţi. Este vorba despre Sorina Honţaru, fostă directoare a Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, care a refuzat poziţia şi a contestat decizia. Miercuri, ea a fost aşteptată la Galaţi, însă nu s-a prezentat.

„Doamna numită de minister nu s-a prezentat la post. Ea era aşteptată astăzi la Galaţi, nu a venit şi a contestat decizia. Acum nu avem nici o persoană la conducere, aşteptăm decizia ministerului”, a precizat Liliana Iordăchescu.

Sorina Honţaru a fost directoarea DSP Argeş până la jumătatea lunii aprilie când a fost înlocuită din funcţie de fostul comandat al Spitalului Militar Piteşti. În mod surprinzător, în urmă cu două zile, Honţaru a fost numită din nou în fruntea DSP Argeş şi apoi a primit ordin de detaşare la Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici