Situaţie critică în Craiova: Managerii spitalelor spun că vor rămâne fără bani pentru salarii, utilităţi şi plata furnizorilor

Managerii spitalelor din Craiova avertizează că vor rămâne fără bani pentru salarii, utilităţi şi plata furnizorilor, dacă nu se vor găsi rapid soluţii, una dintre ele putând fi micşorarea salariilor. „Situaţia este critică dacă nu primim sprijin”, spune un director de la Filantropia.

272 afișări
Imaginea articolului Situaţie critică în Craiova: Managerii spitalelor spun că vor rămâne fără bani pentru salarii, utilităţi şi plata furnizorilor

Managerii spitalelor din Craiova spun că rămân fără bani pentru salarii: Situaţia este critică

Ministrul Sănătăţii face inspecţii în spitale, constată nereguli, dar nu poate lua măsuri fără voia autorităţilor locale: „Am fost pe secţiile de Neurologie, Cardiologie şi Pe­diatrie. Dezastru este în secţia Neuro­logie. Dezastru, mizerie, deban­dadă, o lipsă de organizare totală”     

Managerul Spitalul Judeţean din Craiova, dr. Eugen Georgescu, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că situaţia financiară a unităţii medicale este, în prezent, „pe linia de plutire”, dar asta doar pentru următoarele trei luni. Problemele financiare au apărut după majorările salariale.

„Aceste influenţe financiare ne vor crea probleme dacă nu se va găsi o soluţie de asigurare a lor din venituri de la Ministerul Sănătăţii sau de la Casa de Asigurări de Sănătate. Avem doar două soluţii: ori vom primi în continuare sumele necesare de la Fondul Naţional de Asigurări ori va trebui să se majoreze tariful per pacient pe care CAS îl decontează. În lipsa acestor două variante de rezolvare, de la 1 iulie, spitalul va intra în datorii. Nu ştim dacă vom rezolva asta prin scăderi salariale sau pur si simplu vom lua bani dintr-o parte şi vom asigura în altă parte, făcând datorii”, a declarat dr. Georgescu.

La Spitalul Filantropia situaţia este mai gravă şi conducerea anunţă că speră să aibă resurse să plătească salariile până în vară.

„Situaţia este critică dacă nu primim sprijin. Soluţia ar fi o majorare a tarifului per pacient, care ar ajuta la asigurarea veniturilor necesare asigurării fondului majorat de salarii. Am semnalat situaţia la toate forurile superioare. Până acum nu am primit încă un răspuns. Pe luna aprilie nu vor fi probleme cu salariile. Vom rezista până în vară, dar nu mai mult de atât”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Liliana Staicu, directorul financiar-contabil al Spitalului Filantropia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici