Situaţie dezolantă în mai multe spitale. Mâncare veche în vase ruginite

  • Bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin primesc mâncare fără termen de valabilitate
  • La Spitalul Orşova, copiii primesc margarină, în timp ce untul ajungea la doctori
  • Comisarii au retras peste 150 de kilograme de alimente
1491 afișări
Imaginea articolului Situaţie dezolantă în mai multe spitale. Mâncare veche în vase ruginite

Situaţie dezolantă în mai multe spitale. Mâncare veche în vase ruginite

Bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin primesc mâncare fără termen de valabilitate, carne dezgheţată de mai multe ori şi legume proaspete congelate. La Spitalul Orşova, copiii primesc margarină, în timp ce untul ajungea la doctori, spune OPC.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Mehedinţi au găsit mizerie şi mâncare necorespunzătoare în cantina unde era pregătită mâncarea bolnavilor internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin.

Mâncarea pacienţilor era păstrată la temperatura camerei, iar vasele erau vechi şi ruginite, iar altele murdare.

În cantina spitalului, angajaţii foloseau ca materie primă pentru pregătirea hranei pacienţilor carne păstrată în vase care aveau mult lichid rezultat din dezgheţare, fără etichete şi urât mirositoare. Carnea fusese dezgheţată de mai multe ori.

Mâncarea care trebuia servită caldă era păstrată la temperatura camerei.

Comisarii au retras peste 150 de kilograme de alimente, iar pentru neregulile descoperite, firma care furnizează hrana pacienţilor a fost amendată cu 10.000 de lei.

Pe de altă parte, inspectorii de sănătate publică au stabilit că la spitalul din Drobeta Turnu Severin nu este apă caldă în ambulatoriu, iar în cabinetele medicale era mobilier vechi .

Nereguli au fost găsite şi la Spitalul Orşova. Potrivit comisarilor, copiii internaţi aici primeau la masă margarină, deşi acest aliment nu este recomandat pentru copii, în schimb, medicii aveau în meniu unt.

Mai mult, pacienţii primeau 80 de grame de carne de pui în loc de 100 grame / porţie.

Prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a dispus mai multe controale în spitale, după ce a primit reclamaţii.

„După scandalul de anul trecut când Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu-Severin a fost închisă după ce patru pacienţi au decedat fiind depistaţi cu infecţii nosocomiale, eu cred că această unitate medicală ar fi trebuit monitorizată 24 de ore din 24”, a spus prefectul judeţului Mehedinţi.

Anul trecut, Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mehedinţi a fost închisă după ce s-a identificat bacteria Acinetobacter, din cauza căreia 4 oameni au murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici