Situaţie gravă: Paturile bolnavilor de COVID de la Spitalul Judeţean Brăila nu încap pe uşile secţiei. În cazul unui incendiu, pacienţii sunt evacuaţi pe tărgi

Paturile bolnavilor de COVID de la Spitalul Judeţean din Brăila nu încap pe uşile secţiei. Iniţial, secţia trebuia să fie pentru copii, dar a fost transformată în timpul pandemiei. În cazul unui incendiu, pacienţii sunt evacuaţi pe tărgi, iar ISU şi Prefectura solicită remedierea situaţiei.

607 afișări
Imaginea articolului Situaţie gravă: Paturile bolnavilor de COVID de la Spitalul Judeţean Brăila nu încap pe uşile secţiei. În cazul unui incendiu, pacienţii sunt evacuaţi pe tărgi

Paturile bolnavilor de COVID de la Spitalul Judeţean Brăila nu încap pe uşile secţiei. În cazul unui incendiu, pacienţii sunt evacuaţi pe tărgi

ISU şi Instituţia Prefectului Judeţul-Brăila solicită, în regim de urgenţă, remedierea neregulilor descoperite la Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) COVID, a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

Totodată, autorităţile atrag atenţia conducerii spitalului că, soluţia de evacuare a pacienţilor în cazul declanşării unui incendiu, cu ajutorul unei tărgi, de dimensiuni mai mici, de 60 de centimetri lăţime, pe care poate fi aşezat un bolnav, cu tub de oxigen şi stativ, nu este eficientă pentru asigurarea fluxului de evacuare.

„În urma controalelor efectuate de ISU s-a găsit această neregulă. Uşa mai îngustă decât patul din salon. ISU a solicitat managementului Spitalului Judeţean rezolvarea acestei situaţii, găsirea unei soluţii de remediere. Spre surprinderea mea, ISU a primit un răspuns de la Spitalul Judeţean prin care i se spune că s-a remediat această problemă prin folosirea unei tărgi cu lăţimea de 60 de centimetri, pe care poate fi aşezat un bolnav, un tub de oxigen şi stativul. De asemenea, managementul Spitalului Judeţean a comunicat că sunt în curs de achiziţionare a încă două tărgi. Vă pot spune că ISU nu agreează această idee cu targa", a declarat prefectul judeţului Brăila, Florin-Sergiu Dobrescu.

Potrivit unui răspuns transmis de Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, Prefecturii i se aduce la cunoştinţă faptul că evacuarea pacienţilor din secţia ATI - COVID, aflată la etajul III al clădirii, în pavilionul E, la Cardiologie-Pediatrie, unde „uşile de acces ale saloanelor sunt calibrate pentru mobilier pediatric, dar sunt dotate cu mobilier pentru adulţi, respectiv cu paturi ATI mobile”, se face doar cu ajutorul unei tărgi mobile, din dotarea secţiei.

În ceea ce priveşte personalul disponibil pentru procedura de evacuare, în informarea transmisă de Spitalul Judeţean se mai arată că, „pe schimbul de zi, sunt 7 angajaţi, respectiv 1 medic, 4 asistente şi 2 persoane încadrate ca personal auxiliar, iar pe schimbul de noapte sunt 6 angajaţi, respectiv 1 medic, 3 asistente şi 2 persoane la personal auxiliar”.

În prezent, în secţia ATI COVID a Spitalului Judeţean Brăila sunt internaţi 12 pacienţi. Secţia este la capacitate maximă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici