Situaţie ireală în Craiova. Zeci de oameni s-au urcat pe un hotel, supăraţi că nu pot ieşi din carantină: „Ne-au sechestrat!" Reacţia ministrului Nelu Tătaru

Zeci de oameni s-au urcat pe terasa unui hotel din Craiova transformat în centru de carantină, nemulţumiţi că DSP întârzie actele cu care pot pleca acasă. „Ne-au sechestrat!", a declarat un protestatar. Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a spus că după 14 zile oamenii pot primi o adeverinţă de la DSP şi să plece acasă.

4421 afișări
Imaginea articolului Situaţie ireală în Craiova. Zeci de oameni s-au urcat pe un hotel, supăraţi că nu pot ieşi din carantină: „Ne-au sechestrat!" Reacţia ministrului Nelu Tătaru

Situaţie ireală. Zeci de oameni s-au urcat pe un hotel, în Craiova, supăraţi că nu pot ieşi din carantină: „Ne-au sechestrat!"

Aproximativ 40 de persoane aflate în centrul de carantină s-au urcat, joi după-amiază, pe terasa hotelului din Craiova unde se află în carantină. Oamenii spun că sunt în carantină de 15 zile, iar DSP nu le-a permis încă să plece acasă.

„Astăzi, până în ora 12 trebuia să fim plecaţi acasă toţi. DSP ne pune să sunăm la Poliţie, Poliţia la DSP. Nici unii nu-şi asumă răspunderea", a spus unul dintre protestatari.

„Ne-au sechestrat!", a spus un alt bărbat.

În replică, reprezentanţii DSP Dolj, au declarat pentru MEDIAFAX că se lucrează la documentele de scoatere din carantină şi că toate persoanele vor pleca astăzi acasă.

„Nu ştiu de ce sunt nemulţumiţi. Ştiu că un număr de persoane care se aflau în carantină în acel hotel trebuie să iasă astăzi din carantină. Am luat legătura cu colegele mele de la Serviciul epidemiologie care mi-au spus că au întocmit avizele epidemiologice şi că, în momentul ăsta sunt transmise către hotel pentru le primi cei care trebuie să plece. (...)S-a aplicat procedura care este afişată pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Toţi care pleacă astăzi sunt asimptomatici şi, conform procedurii, nu se fac teste", a declarat pentru MEDIAFAX, Ştefan Popescu, purtător de cuvânt DSP Dolj

„Trebuie făcută o evaluare la ieşirea din carantină, adeverinţe care se dau de către DSP. Rămâne ca fiecare DSP din fiecare judeţ să poată gestiona această situaţie. Condiţiile în care cei din carantină au 15 zile, nu au 14 zile, pot primi această adeverinţă pot pleca şi acasă. Noi am avut şi cazuri inverse, în care nu au mai vrut să plece din carantină”, a răspuns Nelu Tătaru, întrebat despre situaţia de la Craiova.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici