Slujba de Înviere, în interiorul bisericilor din Bucureşti. Prefectul Capitalei: „Lucrurile sunt în general sub control”

  • Slujbele de Înviere se pot oficia şi în interiorul bisericilor, dar cu respectarea anumitor reguli, spune prefectul Capitalei.
  • Alin Stoica: „Lucrurile sunt în general sub control”.
  • Rata de incidenţă din Capitală a scăzut, luni, sub 3,5 la mie.
166 afișări
Imaginea articolului Slujba de Înviere, în interiorul bisericilor din Bucureşti. Prefectul Capitalei: „Lucrurile sunt în general sub control”

Slujba de Înviere, în interiorul bisericilor din Bucureşti

În noaptea de Înviere credincioşii pot circula între orele 22:00 şi 5:00.

„Am discutat deja cu clerul modalitatea în care se organizează slujbele în biserici. Lucrurile sunt, în general, sub control”, spune Stoica.

La slujba de Înviere trebuie respectată distanţarea, trebuie purtată masca, iar clerul va veni în întâmpinarea credincioşilor şi vor exista în afara bisericii standuri de unde se pot cumpăra obiectele folosite de Paşti.

De asemenea, vor exista voluntari din partea bisericii care se vor ocupa de respectarea măsurilor.

CITEŞTE AICI: Vine relaxarea restricţiilor în Bucureşti. Rata de incidenţă a scăzut, luni, sub 3,5 la mie

Întrebat dacă slujbele se pot desfăşura şi în interior, prefectul răspunde: „se va permite şi în pătrunderea în interior, dar cu respectarea distanţei şi într-un număr limitat, în aşa fel încât să nu se producă aglomerare. Dacă va fi vreme frumoasă, cu siguranţă vor fi afară slujbele”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici