SNSPA a decis reverificarea legalităţii procedurilor de angajare a lui Alexandru Cumpănaşu

SNSPA a decis să verifice din nou legalitatea angajării lui Alexandru Cumpănaşu în cadrul unui proiect SIPOCA, pentru a clarifica situaţia privind studiile absolvite de acesta. Instituţia menţionează că la angajare, Cumpănaşu a semnat un document potrivit căruia se încadrează la studii superioare.

2446 afișări
Imaginea articolului SNSPA a decis reverificarea legalităţii procedurilor de angajare a lui Alexandru Cumpănaşu

SNSPA reverifică legalitatea procedurilor de angajare a lui Cumpănaşu ca expert

Conducerea Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a decis reverificarea legalităţii procedurilor privind angajarea domnului Alexandru Cumpănaşu, în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului pentru creşterea calităţii serviciilor publice şi sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9).

„Deşi acest proiect a făcut obiectul mai multor verificări interne şi externe (Curtea de Conturi, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene etc.), în conformitate cu procedurile legale, conducerea SNSPA a decis această nouă verificare internă pentru a clarifica situaţia privind studiile absolvite de domnul Alexandru Cumpănaşu. Precizăm că, la angajare, domnul Cumpănaşu a semnat olograf un document prin care certifică îndeplinirea condiţiilor legale de exercitare a responsabilităţilor specifice unui post de expert, nivel de încadrare studii superioare”, se arată într-un comunicat al SNSPA.

În funcţie de rezultatele verificărilor interne, se vor lua măsurile legale care se impun, mai anunţă sursa citată.

Demersul vine după ce, în spaţiul public, au apărut mai multe controverse privind studiile luu Alexandru Cumpănaşu.

În declaraţia de avere publicată pe site-ul Biroului Electoral Central (BEC), Alexandru Cumpănaşu figurează cu un salariu anual de 66.762 lei de la SNSPA.

BEC a sesizat Parchetul în privinţa mai multor candidaţi la alegerile prezidenţiale, în contextul în care în urma verificărilor, instituţia a constatat elemente de similitudine în semnăturile depuse de către aceştia. Printre candidaţi se numără Alexandru Cumpănaşu şi Viorel Cataramă.

Taguri:
cumpănaşu,
bec,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici