Şocant: O femeie şi-a îngropat bebeluşul de viu, pentru ca soţul ei să nu afle că alt bărbat este tatăl

O tânără din Slătioara, judeţul Maramureş, este cercetată după ce şi-ar fi îngropat de viu copilul nou-născut, acesta murind, iar surse din rândul anchetatorilor au susţinut că femeia a recurs la acest gest întrucât soţul ei este la închisoare şi nu a vrut să afle că are un copil cu un alt bărbat.

1249 afișări
Imaginea articolului Şocant: O femeie şi-a îngropat bebeluşul de viu, pentru ca soţul ei să nu afle că alt bărbat este tatăl

Şocant: O femeie şi-a îngropat bebeluşul de viu, pentru ca soţul ei să nu afle că alt bărbat este tatăl (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Maramureş, Gabriela Liahovici, a declarat, joi, că poliţiştii din comuna Ocna Şugatag s-au autosesizat în cazul unui nou-născut care a fost îngropat de viu, în localitatea Călineşti.

Astfel, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 - Poliţie Rurală Ocna Şugatag s-au sesizat, miercuri, din oficiu, după ce au aflat că o tânără în vârstă de 23 ani, din Slătioara, a născut neasistată, în iulie, la domiciliul părinţilor ei din comuna Călineşti, după care şi-ar fi îngropat copilul în grădină.

"Poliţiştii au declanşat cercetările şi au găsit locul în care a fost îngropat fătul, care a fost transportat la morgă pentru necropsie. Necropsia a stabilit că fătul fusese născut viu, la termen, şi era viabil imediat după naştere, când a fost îngropat de către cea care i-a dat viaţă", a declarat Liahovici.

Surse din cadrul anchetatorilor au declarat că poliţiştii s-au autosesizat după ce vecinii tinerei, care o văzuseră pe aceasta însărcinată, au început să vorbească, spunând că nu mai are burtă şi nici copil.

Aceleaşi surse au declarat că femeia şi-a îngropat copilul deoarece soţul ei este la închisoare şi nu a vrut ca acesta să afle că are un copil cu un alt bărbat.

Femeia a fost internată la spital pentru efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice.

Ea este supravegheată şi cercetată pentru omor calificat.

Tânăra mai are doi copii, de doi şi patru ani, astfel încât reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş vor face o anchetă socială pentru a stabili ce măsuri trebuie luate, ea riscând să fie decăzută din drepturile părinteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici