Statuia lui Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe, vandalizată de ziua Trianonului, a fost curăţată. Primar: Vorbim despre o provocare

  • Soclul statuii lui Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe, pe care a fost vopsit steagul Ungariei şi a fost inscripţionat mesajul „Trianon”, a fost curăţat.
  • Primarul oraşul Antal Árpád susţine că este vorba de „o provocare” şi cere poliţiei să indentifice autorii.
1672 afișări
Imaginea articolului Statuia lui Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe, vandalizată de ziua Trianonului, a fost curăţată. Primar: Vorbim despre o provocare

Foto: Facebook/ Mihail S. Târnăveanul

„Este evident că vorbim despre o provocare şi este foarte important să aflăm cine este autorul. Condamnăm ferm astfel de gesturi”, a declarat primarul Antal Árpád.

Acesta a solicitat Poliţiei Locale şi celei Naţionale să investigheze aceste fapte şi să identifice autorii. De asemenea, Primăria Sfântu Gheorghe face un apel la locuitori ca în cazul în care au fost martori „la acest act provocator” să anunţe autorităţile.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, soclul statuii a fost curăţat.

IPJ Covasna a anunţat sâmbătă seara că poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că grupul statuar Mihai Viteazul din municipiul Sfântu Gheorghe prezintă elemente vopsite şi mai multe inscripţii.

Acestea sunt amplasate în partea din spate a soclului statuii.

„Totodată, stâlpii ce înconjoară statuia au fost vopsiţi, iar mai multe plăci de marmură din partea dreaptă a soclului lipsesc”, a mai transmis Poliţia Covasna.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru distrugere şi continuă cercetările în acest caz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici