Şoferii care merg în weekend la mare nu vor plăti în august taxa de pod de la Feteşti

Şoferii care merg vinerea spre mare şi cei care se întorc duminica nu vor plăti în luna august taxa pentru trecerea podului peste Dunăre de la Feteşti, potrivit unui ordin al Ministerului Transporturilor.

2894 afișări
Imaginea articolului Şoferii care merg în weekend la mare nu vor plăti în august taxa de pod de la Feteşti

Şoferii care merg în weekend la mare nu vor plăti în august taxa de pod de la Feteşti (Imagine: Marcella Dragan/Mediafax Foto)

Astfel, taxa de pod va fi suspendată în toate zilele de vineri pentru sensul de mers Bucureşti-Constanţa şi în cele de duminică pentru sensul de mers Constanţa-Bucureşti. În celelalte zile, taxa se plăteşte.

Ordinul a fost publicat vineri în Monitorul Oficial, iar scutirea de la plata taxei se aplică până la 31 august.

Taxa de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre la Feteşti-Cernavodă porneşte de la 8 lei pentru motociclete, pentru autoturisme aceasta fiind de 11 lei. Microbuzele plătesc 37 de lei, autobuzele 49 de lei, iar vehiculele mari, de peste 12 tone, 71 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici